ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Modelo Estatuto SLL


Enviado por   •  18 de Febrero de 2014  •  425 Palabras (2 Páginas)  •  169 Visitas

Página 1 de 2

A. La junta general

Article 11. La junta general

Els socis, reunits en junta general, decideixen per majoria els assumptes competència d’aquest òrgan d’acord amb l’article 159 del vigent RDL 1/2010.

Tots els socis, fins i tot els dissidents i els que no hagin participat a la reunió, queden sotmesos als acords de la junta general sens perjudici dels drets de separació o d’impugnació que la llei els reconeix.

Article 12. Convocatòria de la junta general

La junta general (amb excepció de la junta universal) ha de ser convocada per l’òrgan d’administració o, si escau, pels liquidadors de la societat.

L’òrgan d’administració ha de convocar la junta general per a la seva celebració dins dels sis primers mesos de cada exercici social amb la finalitat de censurar la gestió social, aprovar, si escau, els comptes de l’exercici anterior i resoldre sobre l’aplicació del resultat. Si aquestes juntes no són convocades dins del termini legal poden ser-ho pel jutge de primera instància del domicili social, a sol·licitud de qualsevol soci i prèvia audiència de l’òrgan d’administració.

L’òrgan d’administració convoca així mateix la junta general sempre que ho consideri necessari o convenient i, en tot cas, quan ho sol·licitin un o diversos socis que representin, com a mínim, el cinc per cent del capital social. En la sol·licitud ha d’expressar els assumptes a tractar a la junta. En aquest cas, la junta general ha de ser convocada per a la seva celebració dins del mes següent a la data en què s’hagi requerit notarialment els administradors per convocar-la, i s’ha d’incloure a l’ordre del dia els assumptes que siguin objecte de sol·licitud.

Si l’òrgan d’administració no atén oportunament la sol·licitud, pot realitzar la convocatòria pel jutge de primera instància del domicili social, si ho sol·licita el percentatge de capital social al qual es refereix el paràgraf anterior i prèvia audiència dels administradors.

En cas de mort o de cessament de l’administrador únic, de tots els administradors que actuïn individualment, d’algun dels administradors que actuïn conjuntament, o de la majoria dels membres del consell d’administració, segons l’òrgan que en el moment de la convocatòria tingui confiada l’administració de la societat, sense que hi hagi suplents, qualsevol soci pot sol·licitar del jutge de primera instància del domicili social la convocatòria de la junta general per al nomenament de l’òrgan d’administració.

La junta general quedarà vàlidament constituïda per tractar qualsevol assumpte, sense necessitat de prèvia convocatòria, sempre que estigui present o representada la totalitat del capital social i els concurrents acceptin per unanimitat la celebració de la reunió i l’ordre del

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (2.8 Kb)  
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com