ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Teoria Del Color


Enviado por   •  30 de Noviembre de 2014  •  634 Palabras (3 Páginas)  •  121 Visitas

Página 1 de 3

El color és una sensació que produeixen els rajos lluminosos en els òrgans visuals i que és interpretada en el cervell. La sensació és individual, ningú veu el mateix color que un altre persona, encara que hi ha estàndards.

Es tracta d'un fenomen físic-químic on cada color depèn de la longitud d'ona.

Els cossos il·luminats absorbeixen part de les ones electromagnètiques i reflecteixen les restants. Aquestes ones reflectides són captades per l'ull i, d'acord a la longitud d'ona, són interpretades pel cervell. En condicions de poca llum, l'ésser humà només pot veure en blanc i negre.

El color blanc, en aquest sentit, és el resultat de la superposició de tots els colors. El color negre, en canvi, és el contrari i es defineix com l'absència de color. Cal destacar que es coneix com a colors primaris a aquells que no poden obtenir-se a partir de la mescla d'altres colors. Quan mesclem els colors primaris obtenim els secundaris. I de la mescla dels primaris i els secundaris, els terciaris.

A més cal subratllar que existeixen diversos tipus de colors. Més concretament podem parlar de dos grans grups sobre la base de la sensació tèrmica que representen i a la seva relació amb l'entorn: els càlids i els freds.

En la primera categoria s'inclourien el vermell, el groc, el taronja, l'escarlata i la verda llimona. Es tracta de colors que aposten per la positivitat i que ens atorguen sensació d'alegria, de diversió, de calor i de proximitat.

En el segon grup, els freds, es troben immersos colors tals com el blau, el violeta, el verd i el blanc, encara que aquest últim no es consideri un color com a tal. Serenitat, sentimentalisme i fred són els que ens provoquen aquells que en decoració s'utilitzen per aconseguir sensació d'amplitud. A més, fan que els objectes s’allunyin.

Hi ha varis artistes que han treballat amb el color i les seva teoria.

• Aristotil (384 - 322 a.C)

• Leoanrdo da vinci (1452 - 1519)

• Issaac Newton (1643 - 1727), que va descomposar un raig de llum blanc, redefinit l’espectre cromàtic.

• Johann Goethe (1749 - 1832), que va crear el seu propi cànnon de color i la “Teoría de los colores”.

• Jahannes Itten (1888 - 1967), que va estipular el cercle cromàtic que utilitzem actualment.

El color té diferents característiques: el to, la lluminositat o lluentor i la saturació.

Hi ha diferents tipus de color, segons la seva materialització:

Si el color és un color llum, parlem de l’espectre RGB, (Vermell, Verd, Blau) que té una síntesi additiva. Tots tres colors plegats formen en color blanc.

D’altra banda, si el color és color pigment, parlem de CMY (Cyan, Maquenta, Groc), que té una síntesi sustractiva.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (4 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com