ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Violencia De género - Catalán


Enviado por   •  12 de Enero de 2013  •  812 Palabras (4 Páginas)  •  235 Visitas

Página 1 de 4

LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

La violència de gènere

ÍNDEX

Pàgina 1.- Introducció.

Pàgina 2.- El telèfon 016 – Les Xarxes de Cases d’Acollida – Estadística de la violència de gènere.

Pàgina 3.- Els menors d’edat i la violència de gènere

Introducció

La violència contra la dona és un fet conegut des de fa temps i reconegut com a problema social.

Als efectes d'aquesta Declaració, per "violència contra la dona" s'entén tot acte de violència basat en la pertinença al sexe femení que tingui o pugui tenir com a resultat un dany o sofriment físic, sexual o psicològic per a la dona, així com les amenaces de tals actes, la coacció o la privació arbitrària de la llibertat, tant si es produeixen a la vida pública com en la vida privada, aquests actes presenten nombroses facetes que van des de la discriminació i el menyspreu fins l'agressió física o psicològica i l'assassinat.

La violència contra la dona per part de la seva parella o exparella s'ha generalitzat al món donant-se en tots els grups socials independentment del seu nivell econòmic, cultural o qualsevol altra consideració. Tot i ser de difícil quantificació, atès que no tots els casos transcendeixen més enllà de l'àmbit de la parella, es suposa que un elevat nombre de dones pateixen o han patit aquest tipus de violència. Estudis realitzats en països per desenvolupar llancen una xifra de maltractament al voltant del 20%, trobant-se els índexs més baixos en països d'Europa, als Estats Units, Canadà, Austràlia i Japó amb xifres al voltant del 3%.

Pàgina 1 de 3

El telèfon 016

El telèfon 016, que recull confidencialment consultes sobre violència contra les dones, rep al voltant de 350 trucades diàries, Aquest número de telèfon, és un servei d'assessorament, tant per les víctimes de maltractaments com per les persones del seu entorn, sobre com actuar en aquests casos.

Nombroses persones han destacat la importància de què les víctimes disposin d'un servei com aquest que les ajudi a jutjar la seva situació, les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any.

Mostra d'això, segons la secretària general de les Polítiques d'Igualtat, és que el telèfon 016 es va veure obligat, en els seus inicis, a duplicar el seu servei davant el col • lapse que va

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com