ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Argumentos Eternos Cine


Enviado por   •  31 de Octubre de 2014  •  951 Palabras (4 Páginas)  •  327 Visitas

Página 1 de 4

D’acord amb el que hem estat treballant a l’aula, als mòduls 1 i 2 i el llibre La llavor immortal que heu estat llegint, contesteu aquestes preguntes.

1.Com definiríeu el concepte d’arguments eterns del cinema?

Els arguments eterns del cinema serien els temes eterns, els que apareixen i es repeteixen. Narracions que influeixen, marquen i que han proporcionat les històries bàsiques de tots els films. Parlem de les adaptacions dels mites clàssics i les tradicions de cada època de la història. Cròniques reals o fictícies que han perdurat al llarg de la història i que s’han quedat gravades en la seva memòria.

Aquests arguments que trobem serien arquetips que es repeteixen, actuarien com a patrons argumentals que es van desenvolupant en la mitologia, tradició oral i escrita i en el cas que ens ocupa les pel·lícules.

Tal i com apunten Jordi Balló i Xavier Pérez en su obra “La semilla inmortal” (1995), “las narraciones que el cine ha contado y cuenta no serían otra cosa que una forma peculiar, singular, última, de recrear las semillas inmortales que la evolución de la dramaturgia ha ido encadenando y multiplicando”, són els anomentas relats eterns que conformen el nostre patrimoni cultural.

Alguns exemples d’aquests arguments són: la recerca del tresor, la venjança, el pacte amb el diable, el laberint, la creació de la vida, l’amor prohibit, etc… .

2. En el llibre de Balló i Pérez (1995) un dels arguments que desenvolupa és la recerca del tresor. Troba tres exemples d’aquest argument en pel·lícules que s’ hagin estrenat a partir de l’any 2000 i explicar breument per què.

La Búsqueda (National Treasure) (2004)

En aquesta pel·lícula un buscador de tresors ha dedicat molts anys de la seva vida a buscar el tresor dels Caballers Templaris, un botí més inportant de tots els temps i del que deien que estava amagat en algun lloc d’Amèrica. Al film hi ha mapes ocults, missatges xifrats, enemics perillosos, un competidor directe que també vol trobar el trofeu, un company d’aventures i la noia de la pel·lícula que l’acompanya en totes les aventures per tal de trobar el tresor en una carrera contra rellotge. Pel protagonista el tresor no és només material, ja que era un tema pendent que havia de resoldre el seu rebesavi, per tant té una implicació emocional.

La carta esférica (2007)

És una adaptació cinematogràfica de la novela que porta el mateix nom d’Arturo Pérez-Reverte. Es narra la recerca d’un vaixell enfonsat al segle XVIII. Un mariner que ha patit un accident ha de deixar la seva feina però coneix a una atractiva i enigmàtica dona que poseix l’Atas Marítim d’Urrutia. Amb aquest atlas podran fer-se amb el que busquen: El Dei Glòria (enfonsat a les costes de Cartagena, que transportava un tresor relacionat amb l’expulsió dels jesuites. Hi ha diferents ‘enemics’ que també volen fer-se amb ell. Al film es barreja la recerca del tresor, història d’amors i secrets,

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (6 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com