ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Tipos De Familia


Enviado por   •  22 de Noviembre de 2012  •  1.309 Palabras (6 Páginas)  •  257 Visitas

Página 1 de 6

1- Família.

1.1. Definició del concepte de família:

La família es pot definir com una unitat social i econòmica composada per uns membres que acostumen a tenir unes obligacions i comparteixen la mateixa casa.

Segons la OMS, la família és entesa pels membres de la casa, emparentats entre sí fins a un grau determinat, de sang, adopció o matrimoni.

1.2. Tipus de famílies:

• Agrupacions precursores de les famílies actuals:

Horda: és la institució precursora de la família, el pare i la mare només s’unien per procrear i procreaven per la recerca d’aliments i la defensa, només volien fills per ajudar a buscar menjar i vigilar.

Tribu o clan: és un agrupament de moltes persones que habiten juntes i s’ajuden mútuament per garantir la supervivència de l’espècie, aquests vivien de l’agricultura.

• Família extensa:

Polinuclears: cohabiten moltes o varies famílies nuclears, ( avis, pares, fills..)

Ampliada: són famílies nuclears ( mare pare fill) i s’uneixen els nadons, els tiets, cosins...

• Agrupacions de famílies nuclears o conjugals:

Aquest tipus de famílies són les més destacades d’Europa, són el pare, mare, fills o els pares sense fills. La família nuclear neix a partir de la industrialització, l’educació es traspassa en part o totalment a l’escola.

• Noves formes d’agrupacions familiars.

Funció monoparental: són els fills biològics o adoptats que viuen únicament amb un adult, ja sigui el pare o la mare.

Família reconstruïda: els pares es divorcien i es tornen a ajuntar amb una altre persona.

Llar unipersonal: és la persona que no es vol casar, són solters, divorciats i viuen sols.

Llar homosexuals amb fills adoptats.

1.3. Funcions de la família:

La família té unes funcions internes que són la protecció biològica, psicològica i socials de l’individu.

Unes altres externes són transmetre als seus membres uns valors culturals que serviren en un futur perquè la persona sigui adaptada socialment.

Existeixen 4 funcions de la família:

1. La reproductora: reprodueix l’espècie i en alguns casos no es poden reproduir perquè no poden tenir fills.

2. Funció educativa: dintre de la família s’inicia tot l’aprenentatge educatiu, amb aquest aprenentatge adquirim valors, normes, tot allò que a la llarga necessitarem perquè ens anirà bé. La família pensa que l’escola és el lloc on s’educa globalment a l’Infant. El més important que el pare i la mare han de fer, és que corresponguin amb el que diuen.

3. Funció econòmica: la família ha de cuidar als seus membres perquè tinguin una estabilitat i seguretat econòmica. També és la seva responsabilitat organitzar i distribuir els diners dels que disposa. Per cobrir com a mínim les necessitats bàsiques.

4. Funció assistencial: actualment la família s’encarrega d’una quarta funció, per exemple: els avis, moltes famílies s’encarreguen de cuidar-los. Avui en dia hi ha moltes famílies que aquest càrrec no el tenen tant perquè els fiquen a residències.

2. Infància en risc

• Què és? Definició i justificació.

Què és?

DEFINICIÓ: És una situació on es troben els nens/es que viuen immersos en unes condicions de vida que obstaculitzen, perjudiquen o poden perjudicar a curt i medi termini el seu desenvolupament normal com a éssers humans especialment vulnerables.

Aquesta situació fundamentalment està causada per les dificultats dels pares en desenvolupar el seu rol parental i en cobrir les necessitats bàsiques dels seus fills.

Justificació: la infància en situació de risc es centra en la situació familiar, identificant les causes i els factors de risc en el microsistema familiar: la desestructura familiar, els maltractes infantils familiars, la dinàmica conflictiva entre pares- fills, l’ absència o l’ excés de disciplina, la negligència o l’ absència de llaços afectius,... son alguns dels factors que s’ han identificat com a causa de la desadaptació social.

Per altra banda, també podem dir que una altre de les causes pot ser l’entorn social, ja que es pot donar el cas en que l’entorn familiar de l’infant sigui adient, però l’entorn social no (amistats, companys de classe, veïns...), i això pot provocar la desadaptació o el trastorn.

3. Maltractaments

3.1. Definició de maltractament infantil

El maltractament infantil, amenaça al desenvolupament i/o creixement dels infants.

Segons la Direcció General d’Atenció a la Infància i Adolescència (DGAIA),

“Els maltractaments d’infants i adolescents es produeixen quan qualsevol

persona, institució o la mateixa societat, per acció, omissió o tracte negligent,

no accidental, priva l’Infant o

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (9.4 Kb)  
Leer 5 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com