ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Orígens de la Revolució Industrial Flinn


Enviado por   •  13 de Diciembre de 2015  •  Resumen  •  856 Palabras (4 Páginas)  •  145 Visitas

Página 1 de 4

Treball sobre el llibre:

· Orígenes de la Revolución Industrial ·

M.W.Flinn

[pic 1]

Introducció a la Història del disseny

Índex[pic 2]

Breu resum de les diferents teories dels autors que apareixen
en l’obra de Flinn
................................................................................................. pàg. 2-4

Mapa conceptual dels orígens demogràfics, financers, comercials, socials i intel·lectuals re la revolució industrial ............................................................. pàg. 5-10

Opinió personal sobre la lectura realitzada ......................................................... pàg. 11


Breu resum de les diferents teories dels autors que apareixen
en l’obra de Flinn

Beard

Afirma que durant la primera part del segle XVIII a Anglaterra es depenia de l’agricultura, era totalment medieval, tranquil·la i primaveral. La Revolució Industrial va ser un canvi accentuat de la civilització ja que es van produir grans canvis en un curt període de temps.

Beales

Recolza la teoria de Beard; es va passar d’una base constituïda per l'agricultura a una constituïda per la indústria, va ser un gran canvi demogràfic i econòmic. També va sorgir un nou estat social: l’obrer. A conseqüència, gran part de la població va anar a viure a les grans ciutats buscant treball a les noves indústries, com la del ferro, la del carbó i la tèxtil.

Toynbee

Comenta que “la Revolució Industrial és en essència la substitució de les normes medievals” ja que durant el segle XVIII el sistema econòmic era totalment produït i controlat per l’agricultura i ara passaria a la indústria. També hi va haver un gran canvi en quant al creixement de la població en les ciutats, ja que va fer un radical ascens i pel contrari va declinar la població rural. Es va passar del sistema domèstic a la producció en fàbriques; tot degut als grans descobriments mecànics de l’època.

Unwin

Al contrari dels autors anteriors, esmenta que tots aquets canvis que va aportar la Revolució Industrial no van ser sobtats, sinó que va ser un procés gradual, tot i que aparentava ser un desenvolupament ràpid.         
Ell posa en dubte si l’expressió de “revolució” té ja alguna utilitat.

Heaton

Planteja, també, que una revolució que ha perdurat durant més d’una dècada s’hauria de denominar d’una altra manera, ja que considera que ha sigut un procés lent i costós i necessita un canvi de denominació.

Mantoux

És un dels primers historiadors de la Revolució Industrial, comenta que als primers anys del segle XIX els grans invents tècnics, com la màquina de vapor, ja eren una realitat pràctica i es van crear grans centres industrials i un proletariat obrer. A més es va donar pas a un nou sistema de normes laborals, la primera de elles “Ley de Fábricas” l’any 1802.

Ashton

Argumenta que els canvis no van ser simplement industrials, sinó també socials i intel·lectuals. Afirma que el creixement de la indústria va connectar històricament amb l’aparició de grups que dissentien de la Iglesia. Hi ha estreta associació entre la indústria i els no conformistes. L’exclusió d’aquests de les universitats i càrrecs estatals i administratius els va forçar a buscar en el sector industrial i comercial un recolzament a les seves aptituds. Els no conformistes constituïen el sector millor educat de les classes mitges. El segon gran tema va ser la funció del tipus d’interès dels diners per estimular l’expansió econòmica.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (6 Kb) pdf (837 Kb) docx (426 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com