EL hombre lobo y educación de J. CAsasampera
Enviado por piernacama • 20 de Abril de 2018 • Apuntes • 457 Palabras (2 Páginas) • 123 Visitas
1 Joc per la participació de tots: Home llop
En una aula ens trobem a tot tipus d’alumnes i entre aquesta gran varietat és possible que en trobem algun que li costa integrar-se, que difícilment participa i . Personalment tinc una fixació amb aquells que els costa expressar-se per un tema intern de l’alumne on sigui per la causa que sigui no volen cridar l’atenció i prefereixen ser una ombra entre la multitud. Aquesta fixació rau en la intenció de voler que s’alliberin d’aquestes cadenes que fan reprimir les seves idees. Tots volem que els nostres alumnes participin a l’aula.[pic 1]
A partir d’aquest neguit hem de buscar maneres per fer possible que tothom participi per potenciar aquesta extraversió.
Primer de tot hem de tenir clar que un alumne no canviarà de la nit al dia, cadascú té una personalitat pròpia i per tant serà una cosa que podrà ajudar a l’alumne en el seu procés, en segon lloc també hem de tenir en compte que quan s’intenta que l’alumne surti de la seva zona de confort fa que aquest es senti incòmode i li costi, per això aquest tipus d’activitat s’ha de vigilar si és massa o no.
En tot cas la proposta és la d’un joc que ja comença a ser força conegut: Els homes llop.
Si no coneixeu el joc podeu fer clic al següent enllaç on hi ha un breu vídeo amb explicacions de com jugar-lo:
Aquest joc té moltes característiques positives però la més important és que permet la conversa entre els participants. A part, si teniu ganes de valorar un professor, deixeu que aquest dinamitzi el joc i veureu quin rol té ell a l’aula, si de cas, això ja en parlarem més endavant.[pic 2]
Quan un alumne és home llop durant la nit haurà de comunicar-se amb els seus companys i el dinamitzador obligatòriament ja que tothom està esperant que els llops facin la seva caça. Així aquest alumne té un protagonisme ocult ja que ningú ( a part dels seus pocs companys llop) el poden veure, en canvi està fent una feina vital al mateix temps que es comunica amb el dinamitzador i els seus companys llops. Així doncs, sense aixecar la veu i sense que els companys el vegin ha comunicat, ha exterioritzat, ha pres decisions i tot davant de tothom.
Durant el joc, els llops han d’enganyar així que també pot ser que l’alumne, ja que adopta un rol que no és el seu, acabi implicant-se amb el joc i intenti enganyar els altres. En el cas contrari, que no vulgui parlar ni comunicar res, tard o d’hora els companys potser li faran preguntes si sospiten del seu rol així que haurà de contestar per defensar-se.
...