ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Prooleg De Tirant Lo Blanc: Guillem De Varoich


Enviado por   •  30 de Octubre de 2012  •  639 Palabras (3 Páginas)  •  583 Visitas

Página 1 de 3

Els primers 39 capítols del Tirant contenen la història de Guillem de Varoic, precedent destacat de la figura de l'heroi que després ocuparà la nostra novel•la, i les seues lluites en defensa del regne d'Anglaterra. Aquest personatge és basat en el guy de Warwick és un heroi llegendari de Anglès Romanç popular a Anglaterra i França des del 13 fins al segle 17. La història de Sir Guy és considerat pels estudiosos com part de la matèria d'Anglaterra, i ha inspirat diversos llibres de novela caballeresca inglesa, que a la seva vegada inspiren Tirant lo Blanc.

Així mateix, en aquests primers capítols assistim a la presentació de Tirant lo Blanc, un jove

escuder que viatja per rebre l'orde de cavalleria aprofitant les festes que el rei d'Anglaterra (enric VI) celebra pel seu matrimoni amb la princesa de França, però que, casualment, es troba amb el comte de Varoic, retirat en el seu ermitatge, qui dóna uns consells ben profitosos per al futur cavaller.

Recordem que Joanot Martorell va visitar Englaterra per a veure Enric VI, i es basa en el topónims i personatges que hi va conèixer.

Guy de Warwick es adaptat com a Guillem de Vàroic, un cavaller retirat a la vida senzilla d’ermità.

L’ermità alliçona el tirant sobre les virtuts i qualitats d’un cavaller. Per a fer aquest punt, Martorell es basa en l’Orde de Cavalleria de Ramon Llull. Guillem de V. era un gran estratega militar, i prendrà a Tirant com a deixeble.

Guillem de V. guanya la batalla final amb l’enginy, pren el lloc de rei i a la fi torna a ser ermità.

El conte de l’ermità es narra fins al capitol 28, on va a la boda del rei d’Anglaterra, on es trova amb Tirant i comença la relació mestre-aprenent.

S’inclouen exemples d’altres cavallers

Tirant relata en clau holiogràfica

1-99caps: engalterra, on es forma com a cavaller.

1-39caps: ermita

28-39caps doctrinals

39<

Amb aquesta tradició trobem barrejades referències doctrinals del Llibre de l'orde de cavalleria lul•lià, tot i que Martorell no l'esmenta mai, i també del Lançalot en prosa, concretament els passatges en què aquest personatge és ensinistrat en els deures cavallerescos per la Dama del Llac (Ramos 1995, Pujol 2002, 44-45).

Distingim, doncs, la narració dels fets del comte de Varoic del paper doctrinal que assumeix aquest com a mestre del jove Tirant i li dóna un aprenentatge teòric sobre els fonaments de la cavalleria. Precedint els fets narrats de Guillem de Varoic, llegim en el

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (3.8 Kb)  
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com