ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

VALORA LA CREACIÓ DEL FMI DINS EL CONTEXT DE LA GUERRA FREDA..


Enviado por   •  2 de Octubre de 2016  •  Apuntes  •  851 Palabras (4 Páginas)  •  218 Visitas

Página 1 de 4

TREBALL HISTÒRIA.

VALORA LA CREACIÓ DEL FMI DINS EL CONTEXT DE LA GUERRA FREDA.

El Fons Monetari Internacional és una institució que intenta mantenir un sistema estable de compra y venta de diners. Busca el benefici dels bancs que presten diners per resoldre problemes monetaris o de balança de pagaments dels països.

Aquesta institució es va crear amb la finalitat de que hi hagués una estabilitat del sistema monetari internacional i per intentar evitar que es repetissin les polítiques econòmiques que van fer caure als països en la “Gran depressió”.

El FMI va ser proposat per Estats Units al final de la segona Guerra Mundial per tal d’evitar que els països es convertissin en comunistes i també per que si els països poguessin demanar ajuda econòmica. Els Estats Units volia tenir l’hegemonia del món, per això els interessava la creació del FMI ja que així controlaven d’una manera o d’una altre els altres països.


RELACIONA LA GUERRA DEL YOM KIPPUR AMB LA CRISI DEL PETROLI.

La guerra del Yom Kippur va ser una guerra iniciada l’any 1973 per Egipte i Síria per tal d’intentar recuperar els territoris perduts (el Sinaí i els Alts del Golan) en mans d’Israel.

Els Estats Units van donar suport a Israel mentrestant que la URSS va donar suport a Egipte i a Síria, ja que eren països aïllats. A causa del suport dels Estats Units, els països que tenien l’hegemonia del petroli van decidir reduir la producció de petroli. Això va causar un embargament contra els Estats Units. Els països àrabs van utilitzar el preu del petroli com a arma de pressió davant dels governs occidentals.

Aquest fet va donar lloc a la crisi del petroli, ja que el fet de que produïssin menys petroli, va causar que el seu preu augmentes i que els països l’havien de vendre a una quantitat mes alta per obtindre benefici. Això va causar una crisi on es va abandonar el patró dòlar-or, i va fer que el valor del dòlar baixes, cosa que va fer que tots els valors de les altres monedes baixessin ja que depenien del dòlar. També va baixar el nivell adquisitiu dels països de la zona occidental.

Amb aquesta crisi les empreses típiques van caure molt, és a dir, van haver de fer fora a molts treballadors, cosa que va fer que baixes la producció i fessin fallida. En canvi, les empreses dedicades a la tecnologia i a la ciència pugen.

UTILITZA UN CONFLICTE PER ARGUMENTAR LA LÒGICA DE LES DUES POSICIONS IDEOLOGIQUES (CAPITALISME I COMUNISME) DE LA GUERRA FREDA.

CRISI DEL CANAL DE SUEZ: Guerra que va començar l’any 1956 a Egipte. El conflicte que enfronta a Egipte a una aliança formada per Gran Bretanya, França i Israel (països capitalistes) a conseqüència de la nacionalització del Canal de Suez per part d’Egipte. L’aliança entre el dos països europeus i Israel era per interessos comuns: econòmics, comercials i polítics. Durant aquest període, es fa firmar un acord en el qual es va establir la cooperació militar de Gran Bretanya, França i Israel contra Egipte.

...

Descargar como (para miembros actualizados)  txt (5.2 Kb)   pdf (132.7 Kb)   docx (11 Kb)  
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com