ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

La Prostitució


Enviado por   •  6 de Junio de 2012  •  577 Palabras (3 Páginas)  •  357 Visitas

Página 1 de 3

La prostitució: la necessitat de resoldre un

problema de difícil solució

A la darrera dècada, el tema de la prostitució ha esdevingut un debat social i polític al nostre país arran de l’excés de prostitució practicada, sobretot, per dones immigrants als carrers. La prostitució ni és legal, ni és il•legal, és a dir, no està regulada i només està subjecte als ordenaments municipals si fa referència a qüestions “d’ordre públic”. Només Holanda i Alemanya han inclòs a les seves legislacions codis que concedeixen drets laborals a les prostitutes i les doten de condicions de seguretat per a fer-ho. Podem dir, per tant, que s’ha convertit en un tema pendent de les democràcies actuals.

Un dels trets característics de la prostitució és que es difícil de generalitzar ja que existeixen múltiples perfils de persones que per circumstàncies molt diverses exerceixen la prostitució. D’aquesta manera, el fet que hi hagi tantes maneres d'entendre la prostitució dificulta trobar-hi una solució en la que els agents implicats hi estiguin conformes. Tot i així, cal que ens plantegem què és exactament el que requereix una solució, si la venda o lloguer del propi cos o l'ús indegut de la via pública i l’existència de màfies organitzades?

La societat no jutja utilitzar el cos per obtenir benefici econòmic, ni tampoc pagar per obtenir plaer sexual. Les prostitutes no fan nosa en la mesura que ho fa la prostitució, elles són jutjades per les seves circumstàncies individuals i no són tractades com a criminals pels ciutadans. La prostitució, en canvi, és considerada com a una exhibició del sexe que ofèn a la nostra mirada, embruta la imatge de la ciutat i és perjudicial pel turisme.

Així mateix, la prostitució es caracteritza per la invisibilitat. Només es coneix o es té una opinió sobre les prostitutes que són visibles al carrer. Això comporta que existeixin diverses postures al respecte. Per una banda trobem que part del col•lectiu vol ser tractat com el de qualsevol ofici: pagar impostos, tenir una situació regular i un espai digne per a treballar. Regular la prostitució implicaria, des d’aquest punt de vista, un primer pas per eradicar el tràfic de dones. No cal oblidar, a més, que controlar una activitat laboral que fins ara se situa al marge de la llei implicaria un benefici per a l'economia. D’altra banda, a l'extrem oposat d'aquesta perspectiva trobem un punt de vista que no concep la frontera entre prostitució i esclavitud. Alguns sectors feministes estan en desacord amb la seva regulació ja que consideren que comportaria una consolidació de les màfies i que no es pot normalitzar un ofici que suposa una explotació per a les dones.

Sigui com sigui, la prostitució no s'abolirà es prengui la mesura que es prengui. Pot resultar poc ètic la seva legalització, però prohibir-la no solucionaria

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com