ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Resseña Centros Històricos Geografia, analisis territorial; Vilaseca


Enviado por   •  8 de Marzo de 2021  •  Reseña  •  615 Palabras (3 Páginas)  •  106 Visitas

Página 1 de 3

Centros Històricos

Comentari de video

[pic 1]

Nom: Jordi

Cognoms: Lluch Lleixà

 Professor: José Ignacio Muro

Assignatura: Geografia Urbana

Data de venciment: Dilluns, 8 de març de 2021

Acabem de visualitzar un documental molt interesant que s’anomena “Centros históricos” on ens explica els diferents centres històrics de les diferents ciutats que em pogut observar. Cada centre històric te un patrimoni urbà i és diferent i ens referim al centre històric al nucli antic d’aquesta. Per exemple, en el cas de Tarragona, el centre històric seria la Part Alta.

Podem dir que les principals característiques que trobem als nuclis antics estan relacionades amb l’època medieval i també podem observar que les ciutats han anat augmentant al voltant dels centres històrics. Antigament, aquests centres s’utilitzaven per residir, comercialitzar, oferir diferents serveis i també hi podíem trobar industries però en l’actualitat podríem dir que al nucli antic és poden realitzar majoritàriament activitats d’oci, com per exemple visitar museus, catedrals...

Un dels principals desavantatges dels nuclis antics és que els carrers són molt estrets i normalment, hi ha un flux significatiu de persones i aquests fets dificulten la circulació de vehicles motoritzats. Un altre desavantatge és que els centres és un dels espais amb més contrastos socials i residencials on gran part dels habitants són gent gran que sobreviu de rendes baixes i aquest fet provoca que els habitants del nucli antic visquin majoritàriament en cases deteriorades i en mal estat. Aquest fet provoca que els joves emigren cap a les perifèries i deixin pràcticament el nucli antic buit i també podríem dir que els nuclis antics són el lloc on habitualment hi ha més delinqüència.

Un altre dels conceptes que podem observar en el vídeo és el de gentrificació, que es basa en la diferencia entre el centre majoritàriament “destrossat” i la tendència a la rehabilitació dels habitatges tenint en compte les virtuts de la centralitat ja que cada cop vol viure més gent principalment per les característiques que tenen els nuclis antics ja que trobem edificis més emblemàtics i millors condicions ambientals.

Podriem dir que actualment s’estan rehabilitant els centres històrics. Per una part, les empreses i les administracions  de les ciutats que és situen als nuclis antics rehabiliten els centres històrics i eviten part de la “pobresa” del centre mitjançant diferents factors com per exemple lleis, plans de reforma i altres estratègies de gestió.

Antigament, hi predominaven les polítiques de renovació radial, on hi havia modificacions en els paisatges dels centres històrics i s’introduïa nous models arquitectònics que provocava que els habitants dels nuclis antics emigressin als voltants de les ciutats.

Quan la gent va marxar a les perifèries i els centres es van quedar amb poca gent, va aparèixer un urbanisme alternatiu que el que volia era conservar els edificis, recuperar el patrimoni edificat, mantenir la població tradicional i ficar un equilibri entre el que era millor per la convivència de les persones i la conservació dels nuclis antics.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (4 Kb) pdf (264 Kb) docx (228 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com