CIENCIAS DEL MUNDO CONTEMPORANEO
Enviado por miriam rodriguez ponce • 29 de Julio de 2015 • Documentos de Investigación • 1.474 Palabras (6 Páginas) • 182 Visitas
[pic 1]
[pic 2]
Noms: Tere Adalia, Dafne Barranco,
Marta Morilla i Miriam Rodriguez
Curs: 2014-2015
Nivell: 1B3
Assignatura: CMC
Professora: Aina Nadal
Índex
Un genetista rus es declara a favor de la clonació d’éssers humans…………………………….Pàg.3
L’experta britànica Warnock, a favor de la clonació humana…………………………………….…Pàg.4
La Conferència Episcopal, en contra de la clonació humana…………………………………….….Pàg.5
Un tribunal de EEUU impedeix patentar els animals clonats……………………………………....Pàg.6
Discussió…………………………………………………………………………………………………………………....Pàg.7
[1] Un genetista rus es declara a favor de la clonació d’éssers humans
Aquesta primera noticia parla d’un genetista rus, ell declara que la prohibició de la clonació humana només poden aplicar-la els diletants. Ell es mostra partidari d’aquesta tècnica, però amb la condició de que els experiments estiguin supervisats per l’Estat. Encara que, les autoritats russes no han dit res sobre l’assumpte, Rússia no es va declarar partidari de prohibir tota la clonació humana.
"La prohibició de la clonació és totalment infundamentada i només poden fer-la els diletants",va dir el genetista. Actualment, milers de clonats viuen entre nosaltres, com és el cas dels bessons univitel·lins, però cada un d’ells té el seu propi caràcter. És a dir, la clonació no és contra natura.
No tots els científics russos estan d'acord amb aquest genetista. Hi destaquen especialistes que diuen que la clonació d'éssers humans pot tenir conseqüències imprevisibles i que fins i tot pot portar a mutacions, per la qual cosa hauria de estar prohibida per llei. El genetista sosté que si prohibeixen les mutacions obtindran que els experiments es realitzin de totes manera.
El genetista opina que prohibir la clonació d’essers humans va contra els drets del home, perquè significa que els polítics condemnen, per exemple, a una parella que no pot tenir fills a continuar sense ells, quan la ciència ha encontrat la forma de donar-li una nena, que serien una copia de la mare, o un nen, copia del pare , i també va insistir una vegada més en que la copia es física, però que en ningun cas resultarà un doble, sinó que es tractarà de persones distintes als pares.
Mentrestant, A Espanya hi ha un interès en les parelles que tenen problemes de fertilitat i estan a favor d’aquest mètode de clonació, per així poder tenir fills en clíniques de reproducció assistida. Així ho va assegurar un home especialitzat en tècniques de reproducció. Aquest home va subratllar que des del punt de vista mèdic aquesta tècnica és "extremadament precipitada", deixant de banda els aspectes purament ètics i jurídics. En aquest moment és una bogeria plantejar una clonació, ha insistit en denunciar als “pseudocientifics”, que aquests s’aprofiten de les persones amb problemes de reproducció.
[2] L’ experta britànica Warnock, a favor de la clonació humana
En la següent noticia la responsable de la llei britànica sobre embriologia i fertilització assistida, s’ha declarat a favor de la clonació d’éssers humans en certs cassos de esterilitat. En una entrevista ella considera que no hi ha grans obstacles ètics per la clonació humana amb fins reproductius, estrictament per raons mèdiques i afirma que la prohibició total de la clonació humana en els països europeus es prematura. El Regne Unit es suma a la resta d’Europa en la prohibició absoluta de la clonació de aquest tipus i això no es una bona idea ja que cada vegada són més que es sumen.
Perquè la clonació arribi a convertir- se en un procediment relativament segur hi ha que meditar moltes coses abans de prohibir-la de manera contundent. Ella es declara convençuda, no en futur proper, però si en algun moment, la producció de clons humans serà segura.
En l’estadi actual del desenvolupament d’aquesta tècnica, ningú hauria d’intentar clonar un ser humà degut als riscos i la clonació hauria de ser utilitzada com últim recurs.
La clonació d’animals fins ara comporta un alt risc de deformacions congènites i de defectes en el naixement. A més, encara es un procediment molt poc eficaç, es van realitzar 277 intents de clonació en el laboratori per aconseguir fer la coneguda ovella Dolly, que és el primer mamífer clonat a partir d’una cèl·lula adulta.
...