Practica Química: Preparació D'una Solució
Enviado por BlackberryA • 29 de Mayo de 2013 • 590 Palabras (3 Páginas) • 454 Visitas
Química: Practica
Preparació d’una solució
1. Objectiu
Trobar les diferencies entre la solució explicada a classe i la preparada al laboratori
Preparació d’una solució de Clorur de Sodi (NaCl)
2. Material
Clorur de Sodi en pols
Balança
Vas de precipitats
Metràs aforat i tap
Vareta de vidre
Espàtula
Comptagotes
Treballar amb mesures: bata, guants i ulleres de laboratori
3. Teoria
Una solució o dissolució és una mescla homogènia de dos o més components. Generalment, , el dissolvent es troba en una quantitat més gran que els altres components, el solut que s’hi troben dispersos
El dissolvent més habitual és l’aigua i les dissolucions líquides les més freqüents. Quan un solut es barreja en un dissolvent per formar una dissolució, les propietats del dissolvent queden afectades i així parlem de les propietats col•ligatives de les dissolucions, és a dir, propietats lligades a les dissolucions (punt de fusió, punt d’ebullició…).
La solubilitat és la propietat d’una substància que permet formar mescles homogènies amb altres substàncies líquides. Una dissolució pot ser:
- diluïda: conté poca proporció de solut.
- concentrada: conté molta proporció de solut.
- saturada: el dissolvent no admet més quantitat de solut (a una determinada temp.).
- no saturada: encara admet més quantitat de solut dissolt.
La composició d’una dissolució es pot indicar de forma precisa indicant la quantitat de solut comparada amb la quantitat de dissolució o comparada amb la quantitat de dissolvent.
Percentatge en massa, %: és el nº de grams de solut dissolts en 100 grams de solució. % (m/m) = (massa de solut / massa de solució) • 100
Percentatge en volum, %: és el nºd’unitats de volum de solut dissolt en 100 unitats de volum de solució. % (v / v) = (volum de solut / volum de solució) • 100 S’acostuma a fer servir per mescles de gasos. Podem expressar els volums de solut i de solució en qualsevol unitat de volum, sempre que sigui la mateixa.
Massa de solut per litre de dissolució, g/L: massa de solut per cada litre de solució. g / L = grams de solut / litres de solució.
No és el mateix que la densitat, que expressa la massa total de dissolució per unitat de volum.
Molaritat o concentració molar, M: és el nº de mols de solut per cada unitat de volum de solució. M = mols solut / litres de solució ( n = m / PM )
4. Procediments
Es vol preparar una solució de clorur de sodi amb molaritat d’1 i amb un volum de 100 ml
S’ha de saber els grams de solut i la quantitat d’aigua que s’ha d’afegir i per això
...