Protocol De Kyoto
Enviado por Cr0s4k • 25 de Febrero de 2015 • 1.555 Palabras (7 Páginas) • 221 Visitas
El protocol de Kyoto
I el canvi climàtic
Omar Garcia Rios
5/5/2014
CMC
Índex
1. Canvi climàtic
1.1 Què és el canvi climàtic?
1.2 Causes
1.3 Solucions
1.4 Efectes
2. Protocol de Kyoto
2.1 Què és el protocol de Kyoto?
2.2 Història abans del Protocol de Kyoto
2.3 Origen del Protocol de Kyoto
2.4 Gasos objectius
2.5 Objectius del Protocol de Kyoto
2.6 Finalment.. com obeiran els països?
3. Bibliografia
Què és el canvi climàtic?
Es denomina canvi climàtic a la variació global del clima de la Terra. Els canvis es produeixen a diverses escales de temps i sobre tots els paràmetres climàtics: temperatura, precipitacions, vents, nuvolositat, etc. Aquest canvis són deguts a causes naturals i, en els últims segles, també a l'impacte causat per les activitats humanes.
El terme sol utilitzar-se, de manera poc apropiada, per fer referència tan sol als canvis climàtics que succeeixen en el present, utilitzant-lo com sinònim d’escalfament global.
La relació de l’espècie humana amb la natura ha canviat de manera considerable des de la Revolució Industrial, fins al punt que les activitats humanes han arribat a modificar un fràgil equilibri climàtic on només importaven els esdeveniments naturals.
Causes
L'augment mundial de la demanda i del consum energètic, així com de l'activitat industrial, els transports, la desforestació i l'agricultura, han desembocat en un increment de les emissions a l'atmosfera de CO2 i metà, els principals gasos d'efecte hivernacle causants del canvi climàtic.
Solucions
El canvi climàtic és un problema mundial que requereix una solució mundial. Les mesures per evitar aquest terrible futur passen per acatar les directrius d'acords com el Protocol de Kyoto. Però a més, hi ha altre possibles solucions com:
Eliminar els combustibles fòssils: El primer és suspendre l'ús de carbó , petroli i fins i tot gas natural . No hi ha dubte que el petroli és el lubricant de l'economia mundial, especialment per al transport , la producció de plàstics i la generació d'energia, però es poden implementar algunes mesures alternes.
Millorar la infraestructura: Per descomptat que la construcció d'edificis nous implica l'ús de grans quantitats de ciment, però edificacions més eficients en l'ús de l'energia ajudarien a tallar les seves emissions.
Mudar-se més a prop del lloc de treball: El transport és una de les principals fonts de gasos. Mesures com viure més a prop del lloc de treball , caminar , fer servir bicicleta o mitjans de transport massiu serien de molta utilitat per a la seva reducció.
Consumir menys: Comprar menys significa menys pressió sobre els recursos naturals i menor ús dels combustibles fòssils utilitzats d'alguna manera en el seu procés de producció.
Ser eficients: Fer més amb menys, ja sigui apagant els llums quan realment no es necessiten, utilitzant electrodomèstics que gastin menys energia, o una cosa tan senzilla com obrir les finestres pot estalviar l'energia utilitzada per ventiladors o equips d'aire condicionat.
No tallar més arbres: Cada any es perden milions d'hectàrees en boscos. I es calcula que la indústria de la fusta aporta anualment a l'atmosfera 1.500 milions de tones de CO2.
Tenir només un fill: Es calcula que ja som 6.600 milions de persones les que vivim en aquest atribolat planeta, i s'espera que aquesta xifra ascendeixi fins a 9 mil milions de persones, cap a mitjans d'aquest segle. El Programa Ambiental de les Nacions Unides calcula que es necessiten prop de 20 hectàrees per satisfer les necessitats d'una sola persona.
Reemplaçar els combustibles fòssils. Els vehicles híbrids (que utilitzen biodièsel i energia elèctrica en lloc de gasolina) semblen ser la millor alternativa en el curt termini per complir aquest propòsit.
Efectes
L'escalfament global de la Terra és ja un fet que s’està produint, i produirà greus conseqüències en el clima, l'atmosfera i la biodiversitat: augment de la temperatura mitjana de la Terra durant el present segle entre 1 i 3,5 graus, disminució de les capes de gel
...