Béns Morals
Enviado por sajda16 • 15 de Marzo de 2015 • 790 Palabras (4 Páginas) • 129 Visitas
Vivim en un moment en què gairebé tot pot ser comprat i venut . Durant les últimes tres dècades , els valors de mercat han governat les nostres vides com mai abans . No arribem a aquesta condició a través de qualsevol elecció deliberada . És gairebé com si vingués sobre nosaltres . Els valors de mercat estan arribant a jugar un paper, cada vegada, més gran en la vida social . L'economia s'està convertint en un domini imperial . Avui en dia , la lògica de la compra i venda ja no s'aplica als béns materials . Governa cada vegada més la totalitat de la vida .
Els anys previs a la crisi financera de 2008 van ser una època embriagadora de la fe i desregulació del mercat, una era de triomfalisme mercat . Avui en dia , que la fe està en qüestió . La crisi financera va donar una sensació que els mercats s'han desprès de la moral i que la seva capacitat d'assignar els riscos no eren eficients. I necessitem tornar a connectar d'alguna manera els dos . Alguns diuen que el defecte moral al cor del triomfalisme del mercat va ser la cobdícia , que va conduir a l'assumpció de riscos irresponsable . La solució , d'acord amb aquest punt de vista, és per frenar la cobdícia, l' insistir en una major integritat i la responsabilitat entre els banquers i els executius i evitar que passi una crisi similar. Però no només la cobdícia sinó que també va ser l'abast dels mercats , i dels valors de mercat. Per lluitar amb aquesta condició , hem de fer alguna cosa més que frenar la cobdícia ; necessitem tenir un debat públic.
Hi ha dues raons per preocupar-nos de que ens estem movent cap a una societat en què tot està en venda:
Una és la desigualtat. En una societat on tot està en venda , la vida és més difícil per a aquells que no siguin rics, que són la gran majoria.
L'altra és la corrupció. la tendència corrosiva dels mercats . Posar preu a les coses bones de la vida pot corrompre'ls . Això és perquè els mercats no només assignen els béns ; expressen i promouen certes actituds cap als béns que s'intercanvien . Pagar als nens a llegir llibres podria aconseguir llegir més , però també pot ensenyar-los a considerar la lectura com una tasca en lloc d'una font de satisfacció intrínseca .
Quan vam decidir que certs productes poden ser comprats i venuts , vam decidir , almenys implícitament , que és apropiat per tractar-los com mercaderies , com a instruments de lucre i ús . Però no tots els béns es valoren adequadament d'aquesta manera. L'exemple més obvi és l'ésser humà . L'esclavitud tractava als éssers humans com una mercaderia que es compra i es ven en una subhasta . Aquest tractament no aconsegueix valorar els éssers humans com a persones , dignes de respecte i dignitat ; se'ls veu com a instruments o objectes d'ús. algunes de les coses
...