Friedrich Wilhelm Nietzsche
Enviado por gerardmorcillo96 • 18 de Mayo de 2014 • Informe • 317 Palabras (2 Páginas) • 168 Visitas
Influí a: Strindberg · London · Weber · Bataille · Freud · Heidegger · Jung · Adler · Seung · Mencken · Goldman · Barthes · Shaw · Morrison · Hesse · Sartre · Foucault · Deleuze · Derrida · Rorty · Rand · Williams · Camus · Armand · Adorno · Baudrillard · Benjamin · Habermas · Bloom · Lovecraft · Kafka · Buber · Cioran · Butler · Wittgenstein · Dreyfus · Novatore · Iqbal · Jaspers · Kaufmann · Kojeve · Mann · Marcuse · Onfray · Robakidze · Santayana · Strauss · Spengler · Rocker · Zapffe · Grosz
Signatura: Friedrich Nietzsche Signature.svg
Vegeu el Portal:Filosofia
Vegeu aquesta plantilla
Friedrich Wilhelm Nietzsche [ˌfʀidʀɪç[1] ˌv̥ɪlɦɛlm ˈniːt͡ʃə] (Röcken bei Lützen, 15 d'octubre de 1844 - Weimar, 25 d'agost de 1900) fou un filòsof alemany, considerat actualment com un dels més influents en el pensament del segle XX.
Va fer una crítica exhaustiva de la cultura, la religió i la filosofia occidental, mitjançant la deconstrucció dels conceptes que les integren, basant-se en l'anàlisi de les actituds morals (positives i negatives) cap a la vida. Aquest treball va afectar profundament a generacions posteriors de teòlegs, filòsofs, psicòlegs, poetes, novel·listes i dramaturgs.
Va meditar sobre les conseqüències del triomf del secularisme de la Il·lustració, reflexió que expressà d'una manera concisa en la seva observació que «Déu ha mort». Nietzsche va rebre un ampli reconeixement durant la segona meitat del segle XX, com una figura significativa en la filosofia moderna. La seva influència va ser particularment notòria en els filòsofs existencialistes, fenomenològics, postestructuralistes i postmoderns; especialment en autors francesos com Michel Foucault i Deleuze entre d'altres. Si bé hi ha qui sosté que la característica definitòria de Nietzsche no és tant la temàtica que tracta sinó l'estil i la subtilesa amb què ho fa. És considerat un dels tres «mestres de la sospita» (segons la coneguda expressió de Paul Ricoeur), juntament amb Karl Marx i Sigmund Freud.
...