COMENTARIO EL PIANISTA
Enviado por pblomartin123 • 21 de Agosto de 2013 • 1.244 Palabras (5 Páginas) • 378 Visitas
RESUM EL PIANISTA
Raimund Polanski, va néixer el 18 d'agost de 1933 a París, any que Hitler pujava al poder. Va viure una infància molt soferta a Polònia, on es van traslladar els seus pares. Amb 6 anys va haver d'abandonar la seva llar a Cracòvia per refugiar-se en una zona on residien jueus, tot i que només la seva mare era parcialment practicant. Ella seria deportada, Roman ja no tornaria a veure-la. El 1962 realitza el seu primer film, "Amb el ganivet a l'aigua", pel que el van nominar a un Oscar. El 1964, filma "Repulsió" de temàtica psicològica igual que "Carreró sense sortida" (1966). La seva següent pel • lícula seria una burla al cinema de terror, "El ball dels vampirs" (1967). Amb tot el prestigi guanyat en aquestes pel • lícules, va obtenir el crèdit per ingressar a Hollywood, on va realitzar "La llavor del diable" (1968). En les seves obres fonamentalment es destaquen, malgrat la seva varietat temàtica, una qualitat parella, d'un home amb estil propi. L'espectador en el seu cinema, es submergeix en els personatges. Sense cap dubte, avui Roman Polanski és un dels màxims exponents del millor cinema.
RESUM
Władysław Szpilman (Adrien Brody) és un músic polonès d'origen jueu que treballa a la ràdio de Varsòvia i que veu com tot el seu món s'ensorra amb l'arribada de la Segona Guerra Mundial i la invasió d'Alemanya al setembre de 1939. Després que l'estació de ràdio on estava treballant és bombardejada, Szpilman arriba a casa on s'assabenta que el Regne Unit i França li han declarat la guerra a Alemanya creient que la guerra s'acabarà aviat.
Amb l’esclat de la guerra (degut a la falta de resposta d’alemanya a l’ultimàtum d’Anglaterra respecte la invasió de Polònia) molts jueus tenen pensat anar-se’n ja que el govern polonès a abandonat el país.
Dos anys després, les condicions de vida per als jueus a Polònia s'han anat deteriorant ràpidament, quedant reduïts els seus drets tenen a mes, són víctimes d’una discriminació per part dels nazis en la qual podem veure que queda limitada la quantitat de diners per família, o la imposició de de portar braçalets amb l'Estrella de David per ser identificats i, a finals de 1940, obligats a traslladar-se al Gueto de Varsòvia. Veiem que per altra banda molts dels jueus col•laboren amb els nazis a canvi de privilegis (és a dir, formaven part de la policia que feia abús de poder contra els jueus per tenir més diners i no ser destinats a camps de concentració).En el gueto jueu aquets, s'enfronten a la fam ja que no hi ha suficient productes basics per a tots, a les persecucions i humiliacions que els nazis porten a terme, a més de la por a la mort i les tortures que sempre estan presents. A la pel•lícula veiem reflectida molt bé aquesta humiliació amb escenes molt dures però que a la vegada mostren el realisme de la situació en que es vivia.
Després d'un temps, els jueus són reunits i deportats al camp d'extermini de Treblinka on treballaven i els assassinaven. Cal dir que l’extermini dels jueus s’accelerava ràpidament. En l'últim minut, Szpilman és salvat d'aquest horrible destinació per un policia del gueto jueu, antic amic de la família separant-lo així dels seus familiars i éssers estimats.
Es en aquest moment on Szpilman comença la seva peripècia per sobreviure. Spiltzman torna al gueto jueu on pràcticament no hi queda ningú. Una escena en que podem veure molt jueus morts estesos a terra pels nazis i la desolació en que s’ha quedat. Spiltzamn sobreviu primer en el gueto treballant com esclau obrer d'unitats de reconstrucció alemanyes. Després amb l’ajuda de contactes aquest aconsegueix escapar del seu lloc de treball al gueto però posteriorment ser amagat a l'exterior del gueto, confiant en l'ajuda
...