ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Comentario Grecia


Enviado por   •  6 de Diciembre de 2013  •  490 Palabras (2 Páginas)  •  249 Visitas

Página 1 de 2

L’imperi aqueménida era un imperi format per persones d’ origen de gran diversitat etnica. Estaven sotmesos als perses i és per aquest motiu que els càrrecs polítics importants estaven en mans de gent d’aquest poble. L’imperi persa permetia que aquells pobles amb història que formaven part del imperi com els egipcis, els assiris, els babilònics, entre altres, conservessin coses com les seves costums, la seva llengua, la seva religió. Però l’administració de tots els territoris de l’imperi quedava en mans dels perses. El poder administratiu del imperi estava en el palau del rei. Una ciutat important, inclús considerada capital és Persépolis i en ella anualment durant la primavera els diferents territoris pagaven els seus tributs.

Els reis perses tenien una sèrie de privilegis, portaven una vestimenta i unes joies que simbolitzaven el seu poder i tots els seus títols nobiliaris que posseïen. Els súbdits del rei tenien l’obligació de prestar els seus serveis al rei mentre que aquest no tenia perquè recompensar al seus servidors, només els recompensava quan ell considerava necessari.

L’autor Herodot marca la diferencia entre espartans i perses en dos aspectes: la llibertat i la forma de lluitar.

Per el que fa al tema de la llibertat en el text Herodot remarca molt aquesta diferencia mitjançant a Jerjes. Aquest posa en dubte la coalició dels grecs ja que pensa que al ser lliures marxaran atemorits per el seu gran exèrcit i no es quedaran a plantar cara. A més diu que els seus soldats són molt més poderosos ja que al tenir por del seu fuet, com diu ell mateix, lluitaran amb molta més destresa ja que volen evitar el càstig del seu amo.

En el combat també es diferencien aquets dos pobles, com he dit abans Jerjes confia plenament amb el seu exèrcit que es molt més nombrós que el grec. Els perses al tenir un exèrcit tan gran era molt difícil d’organitzar i a més molts dels seus membres no són soldats sinó que són artesans, camperols, es a dir gent del poble que no ha estat preparada per el combat. Aquí és on hi ha la gran diferencia amb els espartans, aquets tenien un exèrcit no gaire números però si ben entrenat ja que com em dit abans a partir dels 7 anys els nens espartans eren apartats de la seva família per tal d’entrar a l’agogé. Allà eren preparats per el combat i eren ensenyats a no retrocedir davant de cap enemic sota cap concepte. A més la formació que utilitzaven els grecs era molt afectiva contra un exèrcit tan gran com el de Jerjes i tan desorganitzat. La formació rep el nom de formació hoplitica, on els soldats formaven amb files i cada un d’ells portava un escut rodo que tapava la meitat dreta del company del seu costat. Quan començava el combat la formació aguantava l’envestida de l’enemic i aleshores començava a avançar de manera uniforme atropellant completament el seu rival.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com