ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Segunda Guerra Mundial


Enviado por   •  18 de Abril de 2014  •  977 Palabras (4 Páginas)  •  356 Visitas

Página 1 de 4

1. CAUSES DE LA GUERRA:

• Tractat de Versalles: L’origen de la guerra ve després del Tractat de Versalles, on es declara a l’Alemanya culpable única de la primera guerra mundial. Aquests fets van provocar ressentiment i humiliació en els alemanys, i els nazis aprofitaren la crisi econòmics i el nacionalisme per tal de desencadenar la segona guerra mundial.

• Política expansionista de l’Alemanya nazi i Itàlia: El 1933 quan Hitler va obtenir el poder va abandonar la Societat de Nacions, igual que va fer el Japó després d’atacar a la Xina el 1931. La política de Hitler es basava en el rebuig del Tractat de Versalles, l’expansionisme territorial en el qual es recolzava l’idea de que els alemanys necessitaven el seu espai vital, creant un imperi, i el rearmament.

Hitler va aplicar aquest programa ràpidament: Al 1934 va prendre la decisió d’annexió d’Àustria, des del 1935 va aconseguir imposar la seva iniciativa a Europa amb una política de fets consumats que va deixar les potències democràtiques sense resposta. Al principi d’aquell any va procedir a l’annexió del Sarre, i poques setmanes després va imposar el rearmament de la societat alemanya, va establir el servei militar obligatori i va procedir en la creació d’una força aèria, el 1939, va envair una part de Txecoslovàquia, a la part on hi havia un percentatge de població Alemanya. Al 1936 va impulsar a la remilitarització de Renània, fet que vulnerava el Tractat de Versalles.

El 1938 va ocupar a Àustria i desprès va fer un referèndum i va permetre incorporar Àustria al Tercer Reich alemany anomenat Anschluss. Va ocupar els Sudets, a Txecoslovàquia amb el pretext de que en aquesta regió hi vivien uns tres milions d’alemanys. Hitler va convocar als dirigents dels governs de la UK, França i Itàlia a la Conferència de Munic, aquests van acceptar l’ocupació d’alemanya a Sudets i la seva integració al Reich a canvi de garanties de no-agressió en el futur a la resta de Txecoslovàquia. Finalment al març, Hitler va envair el país a Txecoslvàquia i en va provocar la desaparició com a Estat, i va trencar amb la política d’apaivagament.

Al cap de pocs dies Hitler es va annexionar l’enclavament de Memel (Lituània). Itàlia el 1935 va envair Etiòpia i Albània, més tard va ser expulsada de la Societat de

Nacions. Varen signar el Pacte d’Acer el 1939 en el qual s’asseguraven ajuda mútua.

• Feblesa de les democràcies: La Guerra Civil Espanyola (1936-1939) va enfortir les relacions entre Alemanya i Itàlia, tots dos varen donar suport al bàndol feixista. L’octubre del 1936 va néixer l’Eix Roma-Berlín, al cap d’un mes Hitler va signar el Pacte Antikomitern contra la URSS. Un any més tard, la Itàlia feixista també s’hi va incorporar, i finalment la dictadura hongaresa i Espanya, un cop Franco aconsegueix el triomf.

La Guerra Civil Espanyola va fer evident la feblesa dels països demòcrates amb la seva política de no intervenció ja que clarament Franco va rebre suport nazi.

Anglaterra va ser la capdavanter de la política d’apaivagament, és a dir, aquietament davant de les accions Hitler per tal de conservar la pau amb l’esperança que aquesta política s’acabarien

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (6 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com