La Cuina De L'escriptura
Enviado por chilet13 • 8 de Enero de 2015 • 748 Palabras (3 Páginas) • 240 Visitas
Ens trobem davant un llibre pertanyent a la col•lecció “Biblioteca universal Empúries”. Aquest llibre es el cent setanta-dos, informació disponible en el llom del llibre. En la solapa de la contraportada podem trobar altres llibres d’aquesta col•lecció.
Ens trobem davant un llibre amb una mida de 23’5 centímetres per 15’5 centímetres, amb una grossor de 1’5 centímetres. Podem observar que en l’interior, el llibre no presenta colors, cosa que nomes trobem en la portada, que varia entre un color taronja i groc.
En la portada trobem una il•lustració d’un llibre i un ordinador portàtil, disposats d’una manera tal que pareix que l’ordinador sigui una prolongació del llibre. També hi ha dibuixades diverses persones, pareix ser caminant del llibre cap a l’ordinador. Podem deduir que el autor vol remarcar la importància de l’escriptura en les noves tecnologies, i els problemes que trobem cada dia en la jovenalla. Tant com el títol com la il•lustració, ens indiquen que la finalitat d’aquest, pareix ser, manual, es ajudar-nos a millorar la nostra escriptura, ja sigui tant a nivell acadèmic com a nivell social i de oci. En la solapa de la portada, trobem una foto de l’autor i un xicotet text detallant part de la seva formació acadèmica i el seu àmbit de treball. Per altra banda, en la contraportada trobem una carta dirigida als lectors del llibre, on ens indica la finalitat i objectius d’aquest. En la solapa de esta, podem trobar altres títols de la col•lecció a la que pertany aquest llibre.
Sobre el títol, podem observar que esta escrit en una font estàndard, en negreta i minúscula. Gracies a aquest, podem deduir que l’objectiu del llibre es millorar l’escriptura i aprendre nous mètodes per fer-ho.
El llibre esta dividit en setze capítols, numerats aràbigament, i podem trobar dins de cada capítol diversos punts que tractarà el autor. Segons el que podem veure en el índex, i pegant una ullada al llibre, aquest disposa de exemples gràfics per a completar els mètodes que l’autor planteja.
L’autor ens proposa tres tècniques bàsiques per a compondre un bon escrit: pre-escriptura, redacció i revisió del text. Així els primers capítols els dedica a la pre-escriptura, l’últim ens parla de la revisió del text, mentre que la resta s’encarrega d’ensenyar-nos com redactar de forma adequada.
En la primera part l’autor ens parla sobre la recol•lecció de materials segons el tema, la generació d’idees i l’adequació a l’àmbit i el destinatari. Per a obtenir aquests recursos ens proposa tècniques com la puja d’idees, l’escriptura lliure i mapes conceptuals.
En la segona part, Cassany ens explica detalladament quins elements són importants en un bon text, i com podem aconseguir-los. Entre els aspectes que destaca trobem el tipus de paràgraf, com exemples
...