Primera historia d’Ester
Enviado por nereitar • 9 de Febrero de 2015 • Informe • 380 Palabras (2 Páginas) • 160 Visitas
Inauguració d’aquesta escola amb poemes de Espriu Pell de brau
Es torna a representar al 62 primera historia d’Ester, Antígona, La gent de Sinera
63 Ronda de mort a Sinera i col•labora Maria Aurèlia Company amb poemes d’Espriu xx
Primera historia d’Ester es considera molt important Espriu és considerarà un artesà de la llengua per tornar a posar al seu lloc aquesta.
La llengua es abandonada per moltes persones, però a nivell literari és te que posar al seu lloc,
Anys 30-40
Represa literària, la llengua queda molt malmesa, Salvador cerca en altres autors Jacint Verdaguer referències per la seva pròpia estructura, estudis de lingüística..
Escriu la primeria història d’Esther, riquesa de l’idioma. Vol demostrar que es un bon artesà, conservador de la llengua, ho vol reflectir en aquesta obra, perquè vol donar a conèixer que la llengua catalana és una eina bona com qualsevol altre no només per ser escrita, sinó també per ser parlada.
No hi ha acotacions
Ho va fer per que era la seva visió, ell creia que la llengua podia reflectir aquesta acció que normalment els autors de drames, etc volen escriure dins d’aquestes acotacions.
Volia donar a conèixer un repertori teatral de qualitat, amb una temàtica pròxima al públic.
Ho fa des de un punt de vista innovador
Influències de la seva obra:
Retorna al mite greg (tragèdies) S’influencia per el mite d’Antígona escrita per Sòfocles.
Salvador va escriure la primera versió d’Antígona l’any 1939, la va escriure en llengua catalana en el moment que aquesta llengua estava prohibida, no la podrà representar.
Més endavant fa una altre edició que arriba l’any 55 ja es comença a transmetre algunes edicions
58 s’estrena Antígona la dirigirà Frederic Roca es farà al teatre Cantilejas de Barcelona aquesta obra del 55 representarà un paral•lelisme entre la situació bèl•lica de la guerra d’una tragèdia grega amb l’aniquilació de dinastia del rei Edip de la tragèdia clàssica (conseqüència de la mort dels seus dos fills perquè es van enfrontar) i també la guerra civil espanyola
Més endavant Escola d’art dramàtic d’Adrià Gual que Espriu va tenir relació amb questa escola. L’any 63-64 es torna a revisar aquesta obra Antígona, i es fa una representació per als alumnes d’aquesta escola.
1967 ultima edició
Hi ha més antígones que tenen la voluntat de fer una altre transposició de la tragèdia clàssica.
...