Reseña Cómo Se Hace Una Película
Enviado por gggjjjj • 20 de Abril de 2014 • 870 Palabras (4 Páginas) • 263 Visitas
CHABROL, Claude: Cómo se hace una película. Madrid: Alianza Editorial, S.A, 2004.
Cómo se hace una película és un llibre escrit per Claude Chabrol, que va ser un director de cine francès. Va treballar en la seva professió durant més de 50 anys i va ser, junt amb Jean-Luc Godard i Jacques Rivette, l'últim supervivent de la Nouvelle Vague. Aquesta denominació la va utilitzar la crítica per designar a un nou grup de cineastes francesos que van reaccionar contra les estructures del cinema francès d'aquell moment i que defensaven la llibertat d'expressió i la llibertat tècnica en el camp de la producció fílmica.
Cómo se hace una película tracta, generalment, tal i com el seu títol indica, del cinema i de com fer una pel•lícula. El cineasta Chabrol ens explica, a grans trets, les fases en les que es divideix el procés de crear una pel•lícula i les funcions de les persones que hi treballen des d'un punt de vista subjectiu. Per tant, ens trobem davant d'una narració basada en la seva experiència com a director.
L'estructura del llibre es podria dividir, en quant a contingut, en la pre-producció, la producció i la postproducció d'una pel•lícula.
En la primera pàgina del llibre, Chabrol ja adverteix que no és un manual tècnic de cinema sinó una visió personal del procés constructiu que no pot servir a tothom. L'autor comença dient que el tractament d'una pel•lícula adopta visions diferents depenent de qui la realitzi, ell divideix als directors en poetes o narradors. El poetes volen mostrar la seva visió del món, i els narradors es limiten només a reproduir idees ja creades.
A partir de la introducció, l'autor comença a tractar els objectes de la producció de pel•lícules. La idea inicial d'una pel•lícula procedeix a la sinopsis. Per a Chabrol hi ha d'haver una coherència en l'estructura del guió, per això ell prefereix escollir als actors segons el guió i no a l'inversa, ja que això li permet mantenir-se ferma en el seu guió i no l'ha d'adaptar a ningú. I per evitar les adaptacions, el cineasta prefereix escollir, per a les seves pel•lícules, a actors que no tinguin gaire prestigi ni fama ja que són els que més es queixen i els que volen protagonisme en tots els sentits.
Parlant de la figura del productor, el cineasta francès subratlla que el primer requisit per escollir-lo és guanyar-se la seva confiança. En quant a la selecció d'actors, depèn de la capacitat d'improvisació d'ells i de l'adaptació del personatge que aconsegueixin del seu personatge.
Durant l'explicació, Chabrol va introduint anècdotes seves personals per aclarir més la seva explicació i per donar un punt de vista subjectiu en l'assumpte. Com per exemple, quan parla de la figura dels tècnics, deixa entreveure un
...