Crowdsourcing Lego
Enviado por barri019 • 23 de Diciembre de 2013 • 460 Palabras (2 Páginas) • 261 Visitas
Definiria el Crowdsourcing, com una subcontractació voluntària o el fet de crear una comunitat de usuaris amb una convocatòria oberta que col•laborin i participin per aconseguir un mateix objectiu i podent així sentir-se partícips de les decisions de l’empresa.
En aquesta iniciativa hi trobem doncs avantatges:
• Recull de propostes per part de la comunitat d’usuaris.
• Disminució de costos.
• Feedback (retroalimentació)
• Generació contínua de noves idees.
En el cas de LEGO, no és fins al 1998 que l’empresa té una important pèrdua i aquesta situació fa que es comencin a planificar un sistema organitzatiu diferent.
Primer es crea la campanya “Ambaixador LEGO”, que consisteix en la selecció de 40 ambaixadors en més de 20 països de tot el món triats entre tota la comunitat de fans a internet. Aquests passen a ser responsables de passar informació i col•laborar en el disseny de nous productes.
Més endavant apareix LEGO Mindstorms (equipat amb sensors i programables), i al veure que molts clients “hackejaven” el sistema original per personalitzar-lo, primer van provar de lluitar contra aquesta pràctica, però finalment van decidir aprofitar el potencial d’aquesta “col•laboració forçada” mitjançant LEGO CUUSOO (inicialment a Japó el 2008), pàgina on els usuaris poden dissenyar i votar els millors models, i així l’empresa, sense cap cost important, estar informats de les opinions, inquietuds i idees dels seus clients.
Per altra part considerem LEGO un sistema natural obert, ja que la seva filosofia organitzativa té les característiques típiques d’aquest sistema. He estat buscant a la xarxa documents que parlen dels treballadors de LEGO així com de com l’empresa té cura dels mateixos, i la veritat es que hi ha un parell d’articles que m’han ajudat a classificar clarament aquesta empresa. Un d’ells és de la Organització Internacional del Treball on expliquen lo important que és per als treballadors de LEGO el poder compaginar la flexibilitat i la seguritat en el lloc de treball; l’altre és un article on parla que a la filial de LEGO a Mèxic li han donat el premi per segon any consecutiu com a una de les millors empreses on treballar. Això ens demostra que l’organització i la producció no poden separar-se de l’equip humà, i que els factors socials són molt importants per tal de motivar els treballadors.
Així, desde del meu punt de vista el sistema natural és aquell que dona valor a l’equip humà per sobre de la jerarquització i l’ordre, que mira d’entendre el treballador per treure el màxim benefici de la seva satisfacció en el lloc de treball, i que valora molt la vessant psicològica de la motivació i la comunicació, per tal de que el col•lectiu estigui unit en bé de l’empresa.
...