ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

INICIATIVA EMPRENEDORA UOC


Enviado por   •  20 de Noviembre de 2016  •  Apuntes  •  2.659 Palabras (11 Páginas)  •  357 Visitas

Página 1 de 11

Enunciat

1.- A partir del Global Entrepreneurship Monitor 2013 (Informe GEM España 2013), identifica la situació dels valors, actituds i aspiracions emprenedores de la població espanyola. Explica quina es la situació d’aquests elements i fes-ne un anàlisis comparatiu envers un país com Finlandia.

2.- Identifica quins són els elements relacionats amb els valors i l’esperit emprenedor que manifesten les persones entrevistades al següent video https://www.youtube.com/watch?v=1Vv_2niaroQ#t=119

3.- Quina és la diferència entre l’emprenedoria per oportunitat i l’emprenedoria per necessitat? Poden coincidir ambdues en una mateixa persona? Argumenta la teva resposta i cerca la referència al GEM Espanya 2013 respecte de la situació d’ambdues tipologies d’emprenedoria.

4.- La Fundació Formació i Treball (FIT) fundada el 1992 i promoguda per Càritas Diocesana de Barcelona, té com principal objectiu la formació i inserció laboral de persones amb especials dificultats personals i sociolaborals per incorporar-se al mercat laboral ordinari.

A partir de l’anàlisi de la seva web, http://www.formacioitreball.org, consideres que FIT es una empresa social? Quins trets identifiquen les empreses socials de les empreses comuns? Raona la teva resposta.

5.- Quina es la taxa d’activitat emprenedora entre homes i dones que recull el GEM 2013?  Respecte a les  diferències de gènere, cita quines son les especials dificultats que es troben les dones emprenedores segons  l’article “Las chicas (empresarias) son guerreras” que podeu consultar a http://cincodias.com/cincodias/2014/09/10/emprendedores/1410360930_424457.html

6.-  En  l’Informe GEM España 2013 fa esment de la situació de les condicions de l’entorn que troba una persona en el procés emprenedor. Identifica quins són els tres obstacles principals i quina és la valoració que fan persones expertes de l’evolució d’aquestes condicions en els darrers anys.

1.- A partir del Global Entrepreneurship Monitor 2013 (Informe GEM España 2013), identifica la situació dels valors, actituds i aspiracions emprenedores de la població espanyola. Explica quina es la situació d’aquests elements i fes-ne un anàlisis comparatiu envers un país com Finlandia. 

[pic 1]

Com podem veure a la taula del Informe GEM España 2013 ha augmentat el percentatge de ´´percebre bones oportunitats per emprendre´´. Això pots ser degut a que el 2013 s'ha llançat un nou projecte per donar suport als emprenedors mitjançant reforç de la cultura emprenedora a través educació(que des de l'institut s'ensenya als adolescents els nacions de l'emprenedoria i s'educa i s'ensenya a la gent el ´´que´´ és l'esperit emprenedor). Oferir mesures de suport relacionades amb els impostos i Seguretat social(per eixample a les noves empreses es redueix el tal percentatge dels impostos durant un temps determinat(normalment fins que l'empresa passi de ser nova que això depens de l'èxit de l'empresa). En aquest projecte s'han reduït també les barreres administratives que normalment són les que són més difícil per passar (junt amb la barrera financera) com per eixample per poder obrir una botiga especialitzada en un lloc específic.  Gràcies als noves  facilitats ha baixat el percentatge de ´´la por del fracàs que és un obstacle per emprendre´´

També podem veure que ha crescut el percentatge de ´´possessió de l'esperit competitiu´´ en un quasi 50% en un any.  Això vol dir que la població espanyola actua i cerca més que abans per una oportunitat de negoci. En el resultat tenim innovació i millores en els valors que tenim fins ara. Però en la meva opinió aquest creixement tan elevat no és només de les ganes de tenir el ´´propi negoci´´ sinó és degut a la crisi que tenim ja que molts emprenedors decideixen obrir una empresa petita d'uns 1-5 empleats per falta de trobar feina. Podem veure al Informe 2013 GEM España 2013 que aquestes petites empreses normalment no són suficient competitives com per mantenir-se al mercat més de 5 anys.

Com podem veure ha baixat el percentatge de ´´Reconeixement en si mateix habilitats i coneixements per emprendre´´ a la població espanyola. Crec que aquests valors com i la resta que ha disminuït s'hauria d'esperar un parell d'anys més per poder analitzar-lo més profundament per poder veure els resultats de nova llei de donar suport als emprenedors i per tant les dades siguin més viables.

Anàlisis comparatiu dels valors actituds i aspiracions ESPANYA-FINLANDIA

[pic 2]

Com podem veure Espanya esta molt per sota de la mitjana en la percepció d'oportunitats per emprendre i en canvi Finlàndia esta per sobre. Això segurament es degut a la crisi que ens afecta molt més. També perquè la gent a Espanya empren més aviat per la necessitat que per oportunitat.

Mirant el percentatge de la percepció d'oportunitats és molt estrany que Espanya està per sobre si parlem de coneixements i habilitats per emprendre i en canvi Finlàndia està per sota. Pot ser que la població espanyola ha de ser més competitiva pels dificultats que té degut a la nostra economia i nostra política(per exemple la educació gratuïta a Finlàndia) i com result de necessitat d'innovació i de millora assimilem els coneixement i habilitats.

La por del fracàs que és un obstacle per emprendre que té la població espanyola és d'un 47,7% i en canvi Finlàndia d'un 41,11% en aquest cas també estem per sobre de mitjana. Això pot ser a base de cultura que tenim que no ens agrada fracassar i que sabem que és molt difícil de aixecar-se després. També estem conscients de que un país com Finlàndia té molts més recursos i ajuts pels nous emprenedors (nosaltres hem començat el projecte d'emprenedoria el 2013).

Com que Finlàndia  és un país que ha començat el procés d'innovació més ràpid que Espanya és normal que té més referència que nosaltres amb el tema d'emprenedoria.

A Espanya emprendre com a bona opció professional és d'un percentatge més elevat que a Finlàndia això pot ser a causa de que a Finlàndia com que la educació és gratuïta  la gent té més oportunitats a desenvolupar-se i educar-se amb la professió que sempre volien. En canvi aquí a Espanya amb la taxa d'atur tan elevada per la gent és millor intentar a ser un emprenedor i innovar per poder sobreviure que estar sense feina.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (17 Kb) pdf (210 Kb) docx (18 Kb)
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com