ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Origen de la companyia Mattel Inc.


Enviado por   •  1 de Abril de 2013  •  Examen  •  1.769 Palabras (8 Páginas)  •  547 Visitas

Página 1 de 8

Origen de la companyia Mattel Inc.

Monster High es va llançar als Estats Units al juny de 2010, i a Espanya, un dels primers països europeus a llançar-se, a l'octubre d'aquest mateix any. Monster High pertany a la multinacional Mattel, que va ser fundada als Estats Units el 1959 i comercialitza altres marques d'èxit com Barbie, Hot Wheels o Fisher Price. Mattel, amb més de 30.000 empleats a tot el món, té la seva seu central a El Segundo, Califòrnia, opera directament en 43 països i ven a més de 150 països.

Segons les dades publicades per Mattel a principis de Febrer, el 2012 ha guanyat 776,5 milions de dòlars (568,9 milions d'euros), un 1% més que l'any anterior, gràcies a l’increment del 2,5% en les vendes, que han arribat als 6.420 milions de dòlars (4.703 milions d'euros).

Per divisions, les vendes mundials de la seva divisió Mattel Girls & Boys Brands van créixer un 2% respecte a 2011. En concret, les vendes de la nina Barbie van dismunuir un 3%, mentre que les de la categoria que engloba altres marques de noies van augmentar un 57% gràcies a Monster High.

L'Univers Monster High

Monster High parteix d'una idea, els fills adolescents dels monstres llegendaris (Frankenstein, l'Home Llop, Dràcula, etc) es troben al institut Monster High i aquest és l'escenari que dóna motiu a un univers de personatges i aventures.

Monster High Universe (Univers Monster High) compta amb una línia completa de nines i accessoris, la joguina bàsica, als quals es van incorporant nous personatges cada any. Però lluny de limitar-se només a nines, és un univers en expansió gràcies a les llicències. A partir de la marca, el programa de llicències busca productes i continguts atractius per a les nenes preadolescents de 8 a 12 anys, públic objectiu al qual es dirigeix.

L'estratègia de llicència d'una marca consisteix a cedir els drets de la mateixa a una altra empresa per a la seva utilització i aplicació en una determinada categoria de producte, a canvi d'uns royalties sobre les vendes.

D'aquesta manera una marca en creixement, com Monster High, s'expandeix a multitud de categories diferents adquirint notorietat i generant ingressos per Mattel.

Mattel ha aconseguit amb Monster High 43 llicenciataris en les categories més rellevants: joguines, videojocs, disfresses, moda, maquillatge, calçat, perfums, dispositius electrònics, rellotges, bosses, maletes, material escolar, àlbums de fotos, croms, roba de llit, etc.

L'estratègia de Mattel, segons Elvira Sanjurjo, directora de màrqueting de Mattel Espanya, ha estat connectar amb el seu públic objectiu creant contingut interessant per a les nenes preadolescents a través de diferents plataformes: Internet, televisió, xarxes socials, llibres, etc. “Monster High és el reflex del dia a dia de qualsevol preadolescent. Els llança el missatge que poden expressar la seva individualitat sense complexos, abraçar les seves imperfeccions i atrevir-se a ser diferents sent elles mateixes. Els personatges tenen una estètica moderna, diferent i superfashion que connecta amb les adolescents a la perfecció”.

La marca Monster High ha estat desenvolupada perquè es converteixi en un fenomen global. Amb un concepte que enganxa a les noies preadolescents de la majoria de països desenvolupats, s'ha concebut per ser llançada amb una mateixa estratègia i globalment. Durant el 2010 es va llançar a Estats Units, Austràlia, Espanya i Anglaterra. El desembarcament a Europa va ser durant el 2011, any en què es va començar a comercialitzar en 25 països més a tot el món. Actualment es comercialitza en més de 35 països.

Davant la pregunta de com ha funcionat la marca en la resta d'Europa, Elvira Sanjurjo comenta: “A Espanya, com es van llançar el 2010, hem tingut un any d'avantatge respecte a la resta de països europeus. Però, de totes maneres, l'èxit també ha estat aclaparador i Monster High s'ha convertit en un referent del mercat de joguines europeu”.

Una estratègia 360º

L'estratègia de comunicació 360 graus que ha dut a terme l'empresa des del llançament a l'octubre de 2010 ha ajudat en tan sol 2 anys a crear una gran notorietat, arribar al mercat potencial i ampliar la línia de productes a multitud de categories. Aquesta estratègia inclou: la pàgina web Monsterhigh.com amb informació sobre les protagonistes, jocs, cançons, promocions, etc.; publicitat a TV i revistes dirigides al públic preadolescent; publicació d'una primera saga de 4 llibres; una sèrie web composta per episodis curts, telefilms de 44 minuts i una pel•lícula; emissió de la sèrie de TV a Boing; forta presència a les xarxes socials (Canal You Tube i perfil Facebook); campanya online i esdeveniments exclusius en diferents punts d'Espanya.

A Espanya, s'ha convertit en un fenomen entre el públic preadolescent. Més de 36 milions de visualitzacions a Youtube, 330.000 visites mensuals al seu web, 180.000 novel•les venudes, una revista mensual i líder d'audiència amb la sèrie d'animació a Boing, un dels canals temàtics més vistos de la televisió digital, on el 2012 es va aconseguir una cobertura del 92.5% en nenes de 4 a 8 anys.

Internet ha contribuït en gran mesura a la gran notorietat adquirida en tan sol dos anys. Són moltes les plataformes utilitzades en la seva comunicació a través de les xarxes socials. De Twitter a Facebook, Tumblr o Devianart. El 2012, va

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (11 Kb)
Leer 7 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com