Desenvolupament afectiu i social durant la infància
Enviado por nvb3 • 2 de Febrero de 2016 • Apuntes • 339 Palabras (2 Páginas) • 124 Visitas
De la pel·lícula Babies en podem extreure una sèrie de conclusions com per exemple que el desenvolupament del nen està marcat per les circumstàncies en que cada nen viu, ja siguin socials, culturals o històriques. Cada nen es comporta d'una manera diferent segons l'entorn en el que viu, això ho podriem relacionar a la teoria conductivista de John Watson, el qual defensa que la conducta és una reacció fisiològica a l'estimulació ambiental. Aquests quatre nens els situema a l'etapa oral del desenvolupament psicosexual, que és l'etapa de l'any de vida on el nen s'ho posa tot a la boca i això li provoca plaer. Pel que fa als estadis de desenvolupament cognitiu segons Piaget els situem a l'etapa motora-sensorial (0-2 anys), es caracteritza pel control motor i l'aprenentatge al voltant d'objectes físics.
A la pel·lícula podem observar que la Hattie i la Mari tenen uns lligams més forts amb els seus pares i que la seva relació és més fluïda, els pares estan sempre més pendents dels seus fills, en canvi en Ponijao i el Bayarjargal no estan tan units als seus pares, ja que aquestos sovint estàn més pendents de la feina que dels seus propis fills, aquests moltes vegades es queden sols sense la supervisió de cap adult.
Els pares de les dos nenes sovint elogien els seus bons comportaments mentre que els pares dels altres nens gairebé no se'n adonen i els seus fills ja han après a dir alguna paraula o a caminar sols.
Creiem que els factors on cada nen viu si són importants i claus en el seu desenvolupament, ja que no és el mateix viure en un país desenvolupant que en un que no ho està, en un lloc on els fills són buscats o en un lloc on es tenen molts fills per culpa de la falta de protecció. En definitiva el desenvolupament d'un nen que té una relació amb els seus pares més fluïda serà més positiu que un que no té practicament el reforç dels pares ni de ningú del seu entorn.
...