Estrellas en la tierra
Enviado por annatoni • 19 de Octubre de 2014 • Práctica o problema • 1.262 Palabras (6 Páginas) • 250 Visitas
Pel·lícula: Estrellas en la tierra
Fitxa tècnica:
Títol original:Taare zameen Par (Like stars on Earth)
Nacionalitat: India, 2007
Direcció: Aamir Khan
Durada: 2,59 minuts
Reflexiona
1. Què penses de la pel·lícula... i de què te n'adones un cop vista...?
Aquesta pel·lícula m'ha fet reflexionar molt sobre la poca llibertat que deixen alguns mestres en el tema de la creativitat. En aquesta escola on anava Isahaam, era com molt reglada, amb una disciplina molt estricte... però Isahaam no es trobava acollit en aquesta escola, ja que el problema que ell tenia no tenia res a veure amb el seu comportament, ni les poques ganes d'aprendre, sinó que realment ell volia seguir i no podia.
M'he adonat que si els professor posen ganes, temps i dedicació tots els nens/es es veuran capaços per tirar endavant, sense cap problema. Ara bé si no deixem que la pròpia creativitat surti de dins de nosaltres i sempre establim unes regles de com fer les coses, o un maniquí per copiar-ho mai, mai podrem potenciar la nostre creativitat i sentir-nos auto-realitzats i segurs en nosaltres mateixos.
2. Comenta escenes que recordis de la pel·lícula i que facin referència a la creativitat...
Les escenes que fan referència a la creativitat són les següents:
-Els nens a l'aula estan pintant el que volen, i no tenen un patró a seguir, poden navegar per la imaginació sense obstacles que ho impedeixin, gràcies al canvi de professor que hi ha hagut. En canvi abans el professor els hi posava un patró a seguir i ho tenien que fer exacte com aquell.
-El professor nou se'ls va endur a l'estanc i els hi va explicar que podien utilitzar qualsevol material per crear alguna cosa, en aquest cas Isahaam va crear una mena d'avioneta que surava per l'aigua, amb branques, fulles...
-Una altres escena és la de cap al final, que convoquen com un concurs de dibuix, sense cap patró a seguir,i es veu un munt d'infants i adults dibuixant tot i més des de la seva imaginació i creativitat. I per cert el guanyador va ser Isahaam que a fer n dibuix espectacular.
3. La recomanaries als pares? Per què?...
Aquesta pel·lícula sí que la recomanaria als pares, perquè poguessin reflexionar sobre, la importància que li donen a que els seus infants si no treuen bones notes o no són els primers de la classe , ells pensen que es perquè no volen i no perquè no poden.
En aquesta pel·lícula es veu reflectida la importància de les expectatives que els pares, en general les persones que ens podem arribar a fer sobre els fills, sense tenir en compte a vegades, que la majoria de vegades no tenen res a veure amb les capacitats dels infants.
Penso que és molt interessant aquesta pel·lícula per poder posar-nos empàtic i reflexius i poder recolzar i investigar si el nostre fill realment és que no pot o és perquè no vol.
4. La recomanaries als mestres? Per què?...
Aquesta pel·lícula sí que la recomanaria als mestres, perquè penso que és molt important que adquireixin aquest context: “Els infants tots són diferents”. I per que prenguin nota de que la seva feina no només és potenciar les capacitats de l'infant, sinó que també és detectar les dificultats dels infants i ajudar-los a manejar-les i a portar-les.
També sobre el tema de la creativitat, qua deixin expressar-la i que no la tanquin. A part d'això m'ha agradat molt les tècniques que ha arribat a utilitzar Ram Shankar Nikum amb Isahaam per arribar aprendre a llegir, a fer una escriptura meravellosa.. i no només amb llibres i llibres, escrivent, escrivent, sinó que hi han altres tècniques que possiblement a tots els infants els hi vagi bé.
5. Quina és la imatge que més t'ha impactat?... Per què?
La imatge que més m'ha impactat ha estat la del professor nou, en RAM SHANKAR NIKUM , que ha ajudat a vença la por de
...