Enginyeria d’Organització Industrial
Enviado por eldesero • 18 de Diciembre de 2013 • 1.703 Palabras (7 Páginas) • 287 Visitas
TECNOLOGIES INDUSTRIAL II
TECNOLOGIA AMBIENTAL
Professor: Julita Oliveras Masramon
Alumne: l
Enginyeria d’Organització Industrial
Grup Tarragona
Índex
MODUL 5: SISTEMES DE GESTIÓ AMBIENTAL (SGMA) ....................................... 2
1-Troba la política ambiental d’una empresa.......................................................... 2
Enllaços mediambientals d’ANAV.............................................................................. 3
Altres enllaços d’interès de l’ANAV ........................................................................... 3
MÒDUL 6: LA GESTIÓ DE LES EDARS (ESTACIONS ......................................... 4
DEPURADORES D’AIGÜES RESIDUALS)
Problema 1 ................................................................................................................ 4
Resolució .................................................................................................................. 5
MODUL 5: SISTEMES DE GESTIÓ AMBIENTAL (SGMA)
1- Troba la política ambiental d’una empresa.
L’empresa triada per aquesta tasca ha estat l’ANAV, Associació Nuclear Ascó Vandellós II, per l’interès propi que tinc pel sistema energètic i per la singularitat que té l’energia nuclear amb el medi ambient.
3.1 POLÍTICA AMBIENTAL D’ANAV
La Política Ambiental d’ANAV, és una declaració pública i formalment documentada, elaborada per l’alta direcció de l’empresa, sobre els objectius i compromisos d’actuació en relació amb el Medi Ambient i basada en els següents principis generals:
Compliment de la normativa ambiental aplicable.
Compromís de millora contínua de l’actuació ambiental i del manteniment del desenvolupament sostenible
La Política Ambiental i el compromís que d’ella se’n deriva, es recull a mode de decàleg, al Pla de Gestió Ambiental (PLAGMA) d’ANAV, mitjançant l’aplicació dels següents principis:
Complir amb la legislació i la reglamentació ambiental aplicable a les Centrals, així com els compromisos que l’organització té adquirits en l’àmbit ambiental.
Identificar els aspectes ambientals que implica el desenvolupament de la seva activitat, amb objectiu de prevenir i reduir tots els impactes sobre el Medi Ambient al mínim raonable possible, aplicant els criteris de millora contínua i de sostenibilitat.
Prevenir la contaminació produïda per les Centrals sobre l’entorn, especialment a les Comarques de la Ribera d’Ebre i del Baix Camp, així com a les xones d’influència del riu Ebre i del Mar Mediterrani, utilitzant les salvaguardes tècnic – administratives adequades.
Implantar i mantenir un Sistema de Gestió Ambiental d’acord amb els requisits establerts a la norma UNE-EN ISO-14001, pel que es disposa d’un Pla de Gestió Ambiental on es contemplen totes les activitats que tenen directa o indirectament una influència sobre el Medi Ambient.
Incloure el Sistema de gestió Ambiental d’ANAV dins el Sistema de Qualitat del funcionament de cada una de les Centrals, que aplica a tot l’organització i en concret a les persones que realitzen activitats que d’una forma directa o indirecta puguin afectar a la qualitat de la producció elèctrica, la seguretat nuclear, la protecció radiològica i la protecció ambiental.
Motivar, informar i capacitar al personal de l’organització d’ANAV vers el respecte del Medi Ambient, estimulant el desenvolupament d’una cultura ambiental i difonent la Política Ambiental a tots els nivells dins l’organització.
Enllaços mediambientals d’ANAV:
Política Ambiental d'ANAV
Pla de Gestió Ambiental (PLAGMA) d’ANAV
Altres enllaços d’interès de l’ANAV:
Cultura Ambiental
Programa de Vigilància Radiològica Ambiental (PVRA)
Gestió de Residus
Estalvi Energètic
MÒDUL 6: LA GESTIÓ DE LES EDARS (ESTACIONS DEPURADORES D’AIGÜES RESIDUALS)
Problema 1
Es realitza un estudi en una EDAR biològica d’una indústria alimentària (fabricació d’embotits), situada en el Polígon Industrial de Taradell (Osona). Els resultats obtinguts es presenten a la taula-1.
Taula-1: Resultats obtinguts de l’anàlisi de les aigües residuals en estudi:
1.1. Calcular el preu a pagar (EUR/m3), pel tribut conegut com a “Cànon de l’aigua” (CA), segons la tarifa individual per la DUCA (declaració per a l’ús i la càrrega contaminant abocada) i sense tenir en compte l’IVA ni els coeficients corresponents, és a dir, únicament considerant els preus dels paràmetres indicadors de contaminació i a l’actualitat.
a. Calcular el Preu del CA (EUR/m3) de l’afluent (aigua residual sense tractar)
b. Calcula el Preu del CA (EUR/m3) de l’efluent (aigua residual depurada)
1.2. Consideres que és important depurar les aigües residuals en estudi, en base únicament al
cànon de l’aigua? Raona la resposta.
1.3. Imaginar que les aigües residuals en estudi arriben a un col·lector municipal. L’afluent es podria abocar directament?
1.4. Indicar i raonar si l’efluent obtingut es pot abocar directament al riu. En cas contrari exposa
breument una proposta per a la gestió de l’aigua residual en aquesta indústria.
Resolució:
1.1Calcular el preu a pagar (EUR/m3), pel tribut conegut com a “Cànon de l’aigua” (CA), segons la tarifa individual per la DUCA (declaració
...