FRAME RELAY
Enviado por julia.homdedeu • 18 de Marzo de 2015 • 2.978 Palabras (12 Páginas) • 242 Visitas
FRAME RELAY
Telecomunicacions en el sector Aeronàutic 1a part
Taula de continguts:
1. Resum_____________________________________________________________ 2
2. Introducció_________________________________________________________ 3
3. Desenvolupament____________________________________________________6
3.1 Antecedents______________________________________________________6
3.2 Aspectes tècnics___________________________________________________7
3.3 Avantatges i inconvenients__________________________________________12
4. Conclusions_________________________________________________________14
5. Bibliografia__________________________________________________________15
1. Resum
La Frame Relay es una tecnològica de commutació que empaqueta les dades amb els protocols existents, convertint-los en una única trama (frame) i transmetent-les a través d’un recorregut virtual ja sigui PVC o SVC i arribant a la destinació pertinent gràcies a l’adreça de destinació intrínseca de la trama.
Aquesta tecnologia és una resposta a la demanda on es contextualitzava la seva creació on les X.25 no responien a les necessitats dels usuaris, essent aquestes més flexibilitat, rapidesa, seguretat, capacitat. Cal remarcar que avui en dia la tecnologia Frame Relay s’ha desfasat a nivell tècnic per falta de flexibilitat amb la tecnologia actual.
Podríem concloure que la Frame Relay ha sigut una tecnologia amortitzada, ja que ha respost les demandes que hi havia en aquella època, acabant el seu període actiu marcant un abans i un després a les tecnologies de xarxa.
2. Introducció
El nostre treball desenvolupa la tecnologia Frame Relay enfocant-nos en les característiques històriques, tècniques i estructurals per a poder fer-ne un anàlisi d’avantatges i limitacions en el context actual, començant amb una breu introducció tant del concepte Frame Relay com de tot el que l’envolta, seguint amb una pinzellada històrica i aprofundint en els aspectes més tècnics per entendre el funcionament, i poder arribar a matisar els seus avantatges i limitacions. Per últim acabarem fent una conclusió que reculli l’essència de les Frame Relay.
Tal i com s’esmenta al llibre “Redes y Servicios de telecomunicacions”, la definició tècnica de Frame Relay seria:
“Frame Relay es un servicio de comunicaciones de datos a alta velocidad (de 64 kbit/s a 2 Mbit/s), dirigido al entorno corporativo y que permite la interconexión eficiente entre instalaciones de cliente de diversos tipos.”
Les Frame Relay neixen com a resposta a la problemàtica de les xarxes de commutació de paquets tradicional, les quals tenien una taxa d’errors molt elevada, per tant necessitaven molta informació redundant en els paquets per tal de detectar aquests errors. Aquestes xarxes tradicionals per a combatre la taxa d’errors, van generar molts processos addicionals, i com a conseqüència es va generar una alta càrrega als nodes i una baixa velocitat de transmissió.
Per tant les principals característiques de la Frame Relay són:
-Taxa d’errors baixa
-No comproven els errors en els nodes intermedis
-No cal afegir tanta informació redundant
-Millora l’aprofitament de la xarxa
-Velocitat passa de X a Y MB
Tenint en compte la baixa taxa d’errors i l’absència d’informació redundant, la velocitat entre els nodes va augmentar de 64Kb a 2Mb.
Frame Relay fou un projecte iniciat al 1984 amb poc èxit a causa de la seva poca interoperabilitat i estandardització, impulsat amb èxit al 1990 gràcies a les cinc companyies Cisco Systems, StrataCom, Northem Telecom y Digital Equipment Corporation que van marcar el pes culminant de la seva sortida al mercat i va brindar la seva acceptació pels òrgans estatals destinats a l’aprovació d’estàndards i telecomunicacions.
Per arribar a comprendre que és la tecnologia Frame Relay, és necessari mencionar la commutació de paquets, ja que la Frame Relay en si és una xarxa de commutació. Aquesta commutació és un procés en el qual les dades es transformen en paquets per a ser transmeses a través d’uns circuits commutats. La connexió entre la font (emissor) i usuari (receptor) es fa a través d’un camí dedicat (seqüencia física entre els nodes), on a cada un dels nodes el paquet és emmagatzemat un període de temps i es retransmet al node següent , és a dir, les dades s’encaminen (commuten), procés anomenat “Store and Forward.” La transmissió entre aquests nodes, és a dir, la transmissió del camí dedicat, a de ser la més ràpida possible.
Cal remarcar, aspectes tècnics importants:
En primer lloc, tot i que les Frame Relay no utilitzin control d’errors a cada node, existeixen diversos processos en els que la congestió i el tràfic es controlen. El tràfic es controla a través e la mesura de la trama, és a dir, que una determinada mida es descartada gràcies a la imposició de màxims. El control de congestió regula l’excés de dades diferenciant en el sentit en el que viatgen les trames.
En segon lloc, és transcendent esmentar que la Frame Relay fou la primera en implementar els circuits virtuals, els quals són molt eficaços degut a la constant velocitat de transmissió tot i la utilització de commutació de paquets. També, els paquets, arriben sempre en el mateix ordre amb el que han sortit de la font. Existeixen dos tipus de circuits: PVC (permanents) i SVC (s’estableixen sota demanda).
Per últim, cal comentar, que aquesta tecnologia, en prenent com a model la estructura OSI, utilitza les primeres dues capes (física i d’enllaç).
Així doncs com tota tecnologia té els seus avantatges, on caldria mencionar la millora de velocitat i de capacitat en comparació a les tecnologies anterior proporcionant a la vegada un decrement dels costos. També caldria remarcar l’eficiència de l’ample de banda, gràcies a la utilització de diversos circuits virtuals en un únic port. La fusió dels dos avantatges anteriorment mencionat proporciona a la tecnologia Frame Relay un gran increment de la productivitat ja que el temps d’espera dels usuaris es veu reduït a l’hora de completar una transacció.
Per altra banda, també és transcendent comentar els inconvenients que Frame Relay té. Les contraprestacions més importants es trobarien en la mancança d’eficiència quan la transmissió de dades és realitzada
...