DISCURSOS SOBRE LA CONDICIÓ DELS GRANS
Enviado por mollealex • 15 de Abril de 2015 • Tesis • 1.094 Palabras (5 Páginas) • 140 Visitas
DISCURSOS SOBRE LA CONDICIÓ DELS GRANS:
Totes les persones tenim una doble personalitat, la condició que tenim com a humans i el càrrec que ocupem en la societat. Totes les coses o bens que posseïm se’n venen donats per l’atzar, com per exemple per herència. A totes aquelles persones que posseeixen un alt càrrec se’ls ha de reconèixer un sentiment de superioritat, però no han d’oblidar la seva condició com a persona que els iguala amb la resta d’aquestes. Hi ha alts càrrecs que donen molta més importància al seu lloc en la societat que a la seva condició humana, inclús n’hi ha que l’han oblidat, i això fa que la seva creença de superioritat sigui, sols, una il•lusió. Aquests han de rebre un respecte pel càrrec que ocupen, però no han de rebre un culte que no es mereixen. Tot i així, el poble veu que aquestes persones són capaces de satisfer les ves necessitats i amb una actitud d’admiració pretén aconseguir-ho. Per tant aquesta admiració és interessada, ja que no valoren la condició humana dels poderosos, sinó que tant sols el seu càrrec.
VIDA IMAGINÀRIA I VIDA REAL.
Ressenya:
Totes les persones ens creem un jo imaginari el qual és una imatge idealitzada de nosaltres mateixos, que arriba a la perfecció. Ens solem imaginar sense els defectes que tenim, tant físics com personals o de caràcter, i amb una vida molt millor que la nostra a nivell social, econòmic i amorós. Pot arribar el punt en que ens idealitzem tant que aquest jo imaginari no s’assembla gens a nosaltres mateixos i podria ser perfectament una altra persona. Totes les persones en idealitzem en major o menor mesura i fer-ho no es res dolent, però hi ha persones que s’idealitzen fins a un punt que ja no saben diferenciar quin és el jo real i quin és el jo imaginari. Aquests viuen en mig de dos mons, el real i un creat per ells.
Les persones valorem molt la reputació que tenim i, per tant, lo que la gent que ens envolta pensa de nosaltres. Això fa que vulguem causar una bona imatge a tothom o ser amics de tothom entre altres coses. En conseqüència, fem el que sigui per millorar la nostra imatge com per exemple mentir sobre nosaltres mateixos, altra gent o sobre les coses que hem fet.
Valoració crítica:
Estic d’acord amb aquest pensament de Pascal per que es cert que totes les persones ens creem un món imaginari en el que som més llestos, sociables, atractius, etc. Amés aquest món imaginari ens pot ser de molta ajuda en moments difícils de la nostra vida, en els que la vida real se’ns fa insuportable, però no s’ha d’arribar al punt en que lo imaginari sigui més important que el real.
En conclusió, està be que ens refugiem en una vida imaginària en els mals moments, però no hem d’oblidar que es una mentida i que la que realment estem vivint és una altra.
ESPERANT VIURE, NO VIVIM MAI.
Ressenya:
Les persones pensem més o donem és importància al futur i al passat que al present.
Volem saber el que ens passarà,
...