ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

El Fenomen Mediàtic De La Publicitat


Enviado por   •  3 de Noviembre de 2014  •  988 Palabras (4 Páginas)  •  116 Visitas

Página 1 de 4

Actualment en la societat en la que vivim es fa palesa la gran influència que té la publicitat en el dia a dia de la població. La publicitat ens crea la necessitat d’obtenir aquell producte que ens està venent d’una manera molt atractiva sense realment tenir la necessitat d’obtenir-lo.

Som conscients que la publicitat tracta de fer-nos creure que ens és molt necessari, imprescindible, obtenir allò que ens està oferint per aconseguir un cert estatus, reconeixement o inclusió social en la societat o grup el qual pertanyem i llavors acabem caient en el seu engany. Però per molt que ho sabem la publicitat té les seves eines per fer que els consumidors anem interioritzant el seu missatge i fer-nos creure que si no obtenim aquell producte, que ja no és important ni ens satisfà les nostres primeres necessitats sinó que ens satisfà les nostres necessitats o suposades necessitats de caràcter més social. Ens fa creure que si no obtenim aquest producte no serem acceptats dins una societat cada vegada més consumista. Això ho aconsegueix mitjançant la utilització d’imatges atractives, músiques amb “ganxo”, eslògans convincents que ens presenten allò que “no necessitem” com una cosa “necessària”.

Però no sempre la publicitat ha utilitzat estereotips de caràcter social per a comunicar el seu missatge. Quan la industrialització de les societats el seu objectiu era el de promocionar i vendre productes. Però actualment aquesta visió de la publicitat ha canviat ja que estimula l’ interès per allò que és més important a nivell de reconeixement a nivell social creant així nous estils de vida.

La funció social de la publicitat està estretament relacionada amb la cultura que l’està creant però que a través d’ella es pot manipular la realitat segons convingui. Per la televisió hem vist més d’un anunci amb un arquetip de noi/a perfecte. Alt, prim, guapu... que tenen molt èxit social ja que són la imatge que la “societat vol”. Quan molts joves veuen aquests anuncis creuen que si ells no tenen aquella imatge no seran acceptats per la societat i intenten fer el possible per ser com ells. Crear estereotips mentals per identificar-se amb elles ( Insight).

Darrera de la publicitat no podem oblidar qui l’està creant, qui són els seus responsables: els mitjans de comunicació també anomenats ara comunicació mediàtica. On la diferència rau en els mitjans que s’utilitzen a l’hora de produir-se la comunicació entre l’emissor i els receptors.

Aquests mitjans de comunicació s’han anat alimentant dels avenços tecnològics de l’època per anar creant opinió en la societat en la que estan. Si mirem enrere quan l’aparició de la radio ja van ser utilitzats per crear opinions que interessaven políticament, socialment i econòmicament. Un exemple el tenim en l’article de Hadley Cantiril La invasión desde Marte quan un assaig va ser relatat de tal manera que va fer que tota la població pensés que hi havia una invasió d’extraterrestres. En aquell moment una gran part de la societat va creure’s el que relataven i reflexa el que Adorno i Horkheimer consideraven sobre els mitjans de comunicació “els mitjans de comunicació són un instrument de dominació

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (6 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com