Fracaso Escolar
Enviado por 190360AMG • 10 de Octubre de 2012 • 588 Palabras (3 Páginas) • 307 Visitas
FRACAS EESCOLAR
El Fracàs escolar Fracàs és un tema d’ actualitat i que preocupa a tots els membres de la comunitat educativa .Te un gran impacte a nivell social i actualment es situa en un 30%.
Per tractar aquest tema he escollit un familiar: la meva mare. És una persona amb un nivell de Entrevista:
Introducció Escolar
formació, informada i amb experiència en programes de prevenció per nens i famílies i implicada en temes socials.
Per M ètode
que desprfer aquest treball el mètode utilitzat ha consistit en fer una entrevista directa i gravar-la en vídeo Més he muntat perquè la seva durada fos de cinc minuts. L´entrevista consta de cinc preguntes amb les que dono una visió global del fracàs escolar: Que s’ entén per fracàs escolar?, Quines poden ser les causes?, Quins són els possibles factors implicats en el rendiment escolar?, Quins són els responsables d’aquest fenomen? Possibles mesures per solucionar-lo o reduir-lo.
Resultats
Podríem dir que s’ entén per fracàs escolar allò que podríem definir com que els alumnes acaben l’ escolarització obligatòria sense aprovar, sense aconseguir una formació bàsica, ni una titulació que faixi possible continuar estudis posteriors. També es poden incloure en el grup que l’experimenta els que abandonen el sistema educatiu prematurament. Ens agradi o no les qualificacions són l’ indicador oficial del rendiment acadèmic. Aquest criteri resulta limitat i estigmatitza la persona, ja que els objectius que avui en dia té l’educació van més enllà del rendiment acadèmic: el desenvolupament personal, el desplegament intel•lectual, ètic, afectiu i social.
Trobar les causes que expliquen el fracàs escolar es prioritari si volem posar-hi remei. Aquestes poden ser moltes: causes pròpies de la persona, socio-econòmiques i culturals de la família i les institucionals relacionades amb l’ escola, docents, etc. Una altra dimensió amb la que ens trobem actualment i que s’ ha de tenir present és la dels canvis socials, econòmics i culturals que avui dia estan produint-se a la nostra societat i que plantegen un nou escenari educatiu i laboral. L’ escola no pot anar darrera d’ aquests canvis, ha d’ estar més vinculada a la vida real i respondre a les demandes de la nostra societat. Cercar culpables o responsables del fracàs escolar és una pèrdua de temps. L’educació és responsabilitat de tots. Per tant és necessari assumir la part que ens toca i junts posar-hi solucions. Respecte a propostes de solució, es pot dir que la prevenció és molt important ja que la detecció de problemes en la educació primària evitarà que cristal•litzin quan faixin l’ESO. La formació del professorat, la implicació de les famílies i la col•laboració amb l’ escola en el procés educatiu, la revisió dels mètodes i continguts i els criteris
...