La Cessió (i)legal, ETT, empreses multiserveis
Enviado por MIRGAR • 1 de Mayo de 2018 • Trabajo • 1.596 Palabras (7 Páginas) • 228 Visitas
Cessió (i)legal, ETT, empreses multiserveis
Activitat 1.
Qüestió 1.
POT UNA ETT ACTUAR COM A AGÈNCIA DE COL•LOCACIÓ? POT UNA AGÈNCIA DE COL•LOCACIÓ ACTUAR COM UNA ETT?
Primer de tot cal definir que es una Agencia de Col·locació y que es una empresa de Treball Temporal (ETT) per poder resoldre les qüestions plantejades.
Segons el Reial decret 1796/2010, capítol I, article 2.1, del 30 de desembre, pel qual es regulen les agències de col·locació, es disposa que: “se entenderá por agencias de colocación aquellas entidades públicas o privadas, con o sin ánimo de lucro, que, en coordinación y, en su caso, colaboración con el servicio público de empleo correspondiente, realicen actividades de intermediación laboral que tengan como finalidad proporcionar a las personas trabajadoras un empleo adecuado a sus características y facilitar a los empleadores las personas trabajadoras más apropiadas a sus requerimientos y necesidades. A este fin las agencias de colocación valorarán los perfiles, aptitudes, conocimientos y cualificación profesionales de las personas trabajadoras que requieran sus servicios para la búsqueda de empleo y los requerimientos y características de los puestos de trabajo ofertados. Estas agencias de colocación podrán desarrollar también actuaciones relacionadas con la búsqueda de empleo, tales como orientación e información profesional, y con la selección de personal.”
Per un l’altre banda, la Llei 14/1994, d'1 de juny, per la qual es regulen les Empreses de Treball Temporal en el seu art.1 estableix que: “Se denomina empresa de trabajo temporal a aquella cuya actividad fundamental consiste en poner a disposición de otra empresa usuaria, con carácter temporal, trabajadores por ella contratados. La contratación de trabajadores para cederlos temporalmente a otra empresa solo podrá efectuarse a través de empresas de trabajo temporal debidamente autorizadas en los términos previstos en esta Ley.
Las empresas de trabajo temporal podrán, además, actuar como agencias de colocación cuando cumplan los requisitos establecidos en la Ley 56/2003, de 16 de diciembre, de Empleo , y su normativa de desarrollo. Asimismo, podrán desarrollar actividades de formación para la cualificación profesional conforme a la normativa específica de aplicación, así como de asesoramiento y consultoría de recursos humanos”.
En su relación tanto con los trabajadores como con las empresas clientes las empresas de trabajo temporal deberán informar expresamente y en cada caso si su actuación lo es en la condición de empresa de trabajo temporal o en el ejercicio de cualquier otra de las actividades permitidas”.
Per tant, segons l’establert a la Llei 14/1994 art.1 una empresa de Treball Temporal podrà exercí com Agencia de Col·locació quan compleixi els requisits establerts que es disposen a la Llei 56/2003 que son :
Obtenir autorització administrativa prèvia.
Disposar d'una estructura organitzativa que li permeti complir les obligacions que assumeix com a ocupador, valorant-se l'adequació i suficiència dels elements de l'empresa, particularment referent a la selecció dels treballadors, la seva formació i les restants obligacions laborals. A aquests efectes, haurà de comptar amb una plantilla d'estructura integrada per un mínim de 12 treballadors (tots ells amb contracte indefinit, a temps complet o parcial), o el nombre que proporcionalment correspongui, per cada mil treballadors contractats per ser cedits l'any anterior. Des de l'inici i durant tot el temps d'activitat el personal d'estructura mínim serà de tres treballadors fixos (a temps complet o parcial).
Dedicar-se exclusivament a l'activitat constitutiva d'empresa de Treball Temporal (sense perjudici de la possibilitat d'actuar com a agència de col·locació, o en les activitats de formació o consultoria permeses).
Trobar-se al corrent en el compliment de les seves obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.
Garantir de forma especial el compliment de les obligacions salarials, indemnizatorias i amb la Seguretat Social. Des de l'inici i durant el primer any d'activitat, la garantia haurà d'aconseguir un import igual a 25 vegades el salari mínim interprofessional vigent en aquest moment, en còmput anual. Per a exercicis successius, haurà d'aconseguir un import igual al 10% de la massa salarial de l'exercici anterior, amb el límit mínim de 25 vegades el salari mínim interprofessional vigent a cada moment, en còmput anual. Aquesta garantia respon dels deutes per indemnitzacions, salarials i amb la Seguretat Social.
No haver estat sancionada amb suspensió d'activitat en dues o més ocasions.
Incloure en la seva denominació els termes «Empresa de Treball Temporal» o la seva abreviatura “ETT”.
Pel contrari una Agencia de Col·locació no podrà actuar com una Empresa de Treball Temporal, ja que el rol de les Agencies de Col·locació es ser l’intermediari entre persones que busquen feina y les empreses que ofereixen feina sent aquestes les que finalment procedeixen a la contractació.
Segons em comentat anteriorment les funcions que poden exercir les Agencies de Col·locació son: valorar els perfils, actituds, qualificació professional.., de les persones que requereixin els seus serveis per la cerca d’ocupació, però no poden contractar treballadors ni posar-los a disposició d’un altre empresa (empresa usuària) tal i com
...