ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

TREBALL DE RECERCA BATXILLERAT


Enviado por   •  9 de Enero de 2016  •  Tutorial  •  4.012 Palabras (17 Páginas)  •  283 Visitas

Página 1 de 17

 

BATXILLERAT

TREBALL DE RECERCA

Orientacions

Curs 2013-2014


TREBALL DE RECERCA

 

 

El treball de recerca pertany a la part diversificada del currículum del batxillerat.

Consisteix en un conjunt d'activitats estructurades i orientades de cara a la investigació que realitza cada alumne/a en un àmbit que ell o ella mateixa ha acotat.

Representa el 10% de la qualificació final del Batxillerat.

És imprescindible realitzar-lo per superar l'etapa.

Pot estar emmarcat dins d'una matèria o pot ser interdisciplinari.

 

La informació que a continuació es desenvolupa es refereix als següents apartats:

1.    Objectius del Treball de Recerca

2.    Elaboració

3.    Presentació

4.    Exposició

5.    Avaluació

6.    Annex 1

 

 

1.- OBJECTIUS DEL TREBALL DE RECERCA

 

Prenent com a base la normativa, s'han establert uns objectius generals vàlids per a tots els Treballs de Recerca. Aquests objectius són el punt de partida de l'avaluació del treball. A més cada tutora o tutor determinarà els objectius particulars que calgui.

 

Objectius generals:

1.    Fer servir els coneixements i procediments adquirits des de les diferents matèries cursades al llarg de l'etapa.

2.    Manifestar esforç, responsabilitat i regularitat en la realització de tasques.

3.    Organitzar la pròpia feina i tenir iniciativa per resoldre els problemes que es puguin plantejar

4.    Recórrer a les fonts d'informació adients i fer-ne un ús adequat.

5.    Elaborar una presentació neta i ordenada de la memòria i estructurar-ne de forma lògica els continguts.

6.    Expressar-se per escrit de forma correcta, clara, amb un vocabulari adequat i emprant un llenguatge específic adient a la temàtica.

7.    Elaborar les conclusions de forma sintètica.

8.    Presentar oralment el treball amb claredat i amb el vocabulari adequat.

9.    Sempre que sigui possible, donar respostes adequades a les preguntes que es plantegin.

 

 

2.- ELABORACIÓ DEL TREBALL DE RECERCA

 

  1. Elaboració: podem diferenciar 6 fases:

1.    Preparació de la bibliografia de treball

 

Es poden fer servir fitxes. S’ha d’anar a les biblioteques i anotar tots els llibres i articles de revista que semblin ser útils per al tema escollit. Cada llibre o article s’anota en una fitxa, en la qual hi ha de constar les dades que després han de constar a la bibliografia del treball (més avall, al punt 6. Bibliografia de l’apartat B) Estructuració del treball s’especifica quines són).

 

Convé també consultar Internet, en aquest cas la fitxa ha de contenir l’adreça de la web i altres dades de localització (al mateix punt, s’especifica com).

Cal contrastar la fiabilitat de les fonts d’informació consultades.

 

 

2.    Esquema preliminar

Abans de prendre notes, s’ha de tenir una idea general del tema i fer un esquema del que serà el treball. Per això, cal llegir uns quants articles o capítols que donin una perspectiva general. Es pot consultar una bona enciclopèdia o un bon portal d’Internet.

Aquest esquema no serà l’índex del treball, sinó una guia inicial d’orientació del treball. A mesura que s’avança, es poden afegir punts, subdividir els ja existents o suprimir-ne algun.

Trobareu un possible model a l’annex d’aquest document (Esquema preliminar del Treball de Recerca).

 

3.    Inici de la redacció del treball

A mesura que es va llegint, s’apunten les idees i dades extretes dels llibres o articles. Les anotacions s’han de referir als punts de l’esquema preliminar, i per això, abans d’escriure les idees, s’ha d’anotar a cada fitxa el punt de l’esquema al qual fa referència. En començar a prendre notes resultarà difícil saber què s’ha d’anotar i què s’ha de deixar, però a mesura que es vagi avançant en el treball, el criteri es farà més clar. En general, s’han de copiar literalment poques coses: un treball no consisteix en una llista de cites literals d’altres treballs. Cal que sigui una combinació de fets i idees exposades per l’autora o autor del treball. Únicament es pot copiar literalment quan la frase del llibre o article sigui molt important o molt encertada.

Un problema molt freqüent en els treball és utilitzar cites literals sense dir d’on procedeixen ni posar-les entre cometes. Això no es pot fer, i sempre s’acaba veient per una qüestió d’estil. En cas de citar literalment un autor o una autora, s’ha d’anotar entre cometes el text literal, seguit del nom i de la pàgina del llibre d’on s’ha obtingut. Aquestes dues últimes dades han d’anar entre parèntesi. Exemples: (Forgas: 122), si se cita més d’un llibre de la mateixa autora o autor, es diferenciarà de la resta per la data de publicació (Forgas: 2004, 122).

 

4.    Esquema definitiu

Una vegada es tenen totes les notes necessàries, cal organitzar-les segons un esquema definitiu que servirà de guió final del treball.

 

5.    Esborrany

En aquest esborrany, l’única cosa important és posar per escrit tota la informació i idees anotades de manera segura i coherent. Quan s’incorporen a la redacció idees d’altri , sigui transcrivint-les literalment, sigui recollint-les en pròpies paraules, es posa la procedència amb un número entre parèntesi que fa referència a la fitxa corresponent, a fi de recordar d’on s’ha obtingut la informació.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (24 Kb) pdf (568 Kb) docx (647 Kb)
Leer 16 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com