Drogues
Enviado por CastaRules • 5 de Febrero de 2015 • 1.437 Palabras (6 Páginas) • 150 Visitas
Introducció
En aquesta part de l’exposició diré els motius pels quals he triat aquest tema de les drogues, la metodologia que he seguit per dur a terme el treball i les dificultats que he hagut de superar per aconseguir els objectius desitjats.
Motius de la tria d’aquest tema
La tria d’aquest treball ha estat molt relacionada al meu entorn. El fet de promoure i organitzar esdeveniments fa que l’oci nocturn i jo estiguem molt units constantment.
Metodologia
Aquest treball l’he fet buscant estudis relacionats amb les drogues i el jovent. També vaig crear una enquesta per a poder comparar l’estat actual dels nostres joves amb l’estat d’anys enrere d’altres joves amb les substàncies psicoactives.
Les fonts d’informació emprades han estat webs oficials d’ajuntaments, centres socials, departaments de joventut, entre d’altres, que proporcionen estudis i dades relacionades amb l’ús de substancies psicoactives en general i concretament en l’oci.
Dificultats
Algunes de les dificultats que he trobat han estat sobretot alhora de triar quina informació es podria relacionar amb la meva enquesta i la fiabilitat de les fonts d’informació d’internet ja que moltes dades trobades parlaven de manera general i sense justificació del que deien sobre l’ús de substàncies psicoactives en l’oci.
Nucli
En aquesta part de l’exposició parlaré en general de la recerca que he fet i les dades que he trobat tant amb la part teòrica com amb la part practica mitjançant la meva enquesta. També us aclariré els objectius que volia aconseguir alhora de fer aquesta recerca.
Dades trobades
Els joves tenim moltes activitats comunes que sobresalten als estudis trobats.
L’activitat més comuna en el jovent és la de reunir-se amb els amics. Els joves consideren que la millor manera de relaxar-se i utilitzar el seu temps d’oci és estar amb els amics.
La següent activitat que sobresalta molt és sortir de festa, o sortir a prendre algo. Els joves consideren que l’oci nocturn és una molt bona opció per a utilitzar el temps d’oci.
Despres d’estar amb els amics i sortir de festa o sortir a prendre algo, venen activitats com mirar la tele, fer esport, sortir a fer un vol, entre d’altres.
La majoria de joves tenen el concepte de drogues a aquella substancia il•legal i, normalment, no inclouen a aquelles legals. És a dir, el tabac i l’alcohol no els determinen com a drogues amb tanta serietat com les drogues il•legals com la èxtasi o la cocaïna.
Aquest fet d’anomenar unes drogues com a tals i altres no, es degut a que la societat admet més unes que altres ja que les drogues com l’alcohol i el tabac tenen un paper en la publicitat i el tractament mediàtic que reben a la nostra societat, diferenciat de les drogues de comerç il•legals. Aquestes variables poden explicar que una gran part dels estudiants que pensen en les drogues, no les considerin així.
L’estat del jovent actual ha estat guiat per la mostra de la meva enquesta, i faré una comparació amb estudis d’anys enrere.
Objectius
Els meu objectiu general era tenir una visió ajustada de la població majoritàriament jove que es prepara per exercir una professió que en molts casos por tenir una profunda influencia social.
Els meus objectius específics son els següents:
Identificar el patró de consum de drogues legals (tabac i alcohol) i il•legals (cànnabis, cocaïna i pastilles) segons l’edat i el sexe.
A Espanya (EDADES) 2006 el consum de drogues es concentra en els menors de 35 anys, excepte en el cas del tabac i els tranquil•litzants.
Conèixer les substàncies que són enteses com a drogues i directament auto informades, i analitzar les diferències segons l’edat, el sexe i l’estat de consum.
La permissivitat en el consum de drogues legals i il•legals a la nostre societat i la implicació del jovent en aquest mon del consum, ha portat un procés sociològic de normalització del seu ús, especialment en els espais d’oci nocturn durant el cap de setmana.
En general, quan es parla de drogues, les persones solen pensar en les substàncies il•legals i no inclouen ni l’alcohol ni el tabac.
Conèixer quina droga consideren més perillosa i estudiar les diferències segons l’edat, el sexe i l’estat de consum.
La decisió de consumir està determinada entre altres factors, per la percepció subjectiva sobre les avantatges i riscos del seu consum.
Encara que el desconeixement del risc pot motivar als joves
...