ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Antiguo Regimen


Enviado por   •  26 de Octubre de 2012  •  461 Palabras (2 Páginas)  •  414 Visitas

Página 1 de 2

Antic Règim

L’estructura social era piramidal amb estaments. No era mòbil ni es naixia amb l’estament mories amb ell. La societat estava basada en privilegis, i cada un tenia normes diferents i privilegis sobre el de sota. Es una societat en que les relacions davant de la llei, no son iguals. Desprès de la Revolució francesa, hi hauran classe socials, on el teu lloc es determina per la teva capacitat d’ingressos, i cert nivell cultural. La élite feudal viu de rendes, la industria(burgesia), viu de dividends. El feudal necessita poder militar.

Economia durant l’antic regim

Economia de base agrària, el sector primari ocupa població i genera més PIB. Era una societat rural, l’agricultura era de subsistència, es a dir pensada per l’autoconsum, si tot el que consumim es per el consum, el mercat cada cop es més petit, llavors l’excedent es petit i tinc poques coses per intercanviar. Era una economia amb un rendiment discret es a dir el rati de producció/recursos, era baix i era intensiva en treball on el factor de producció que predomina es la mà d’obra. ALTA NATALITAT, més fills mes treball. Economia basada en els cereals, tenen molta capacitat calòrica. El mercat de bens i serveis, es baix, ja que la demanda es petita. La demanda potencial es petita i identificada per la classe social més alta. Hem de regular la oferta i aquesta demanda, l’encarregat d’això son els gremis(fabricants), diuen quant hem de produir perquè tenen la demanda controlada. Els gremis també diuen com has de fabricar, quin es el procés i d’on as de treure els materials, i si inventes alguna cosa ho has de comunicar, si algú ho diu perd l’avantatge competitiva. Estan en contra de tota innovació tecnològica, i sense ella es impossible fer pujar la producció.

Durant aquesta etapa hi haurà un sector petit de l’últim estament, però que amb el sistema de colònies es dedica a comerciar, a portar esclaus, i per tant hi ha una gent que fa diners, acabant esdevenint també banquers, deixar diners a un interès, aquesta gent son la burgesia, fan diners fins que arriba un moment que tenen més diners i més cultura, però no els mateixos drets llavors... REVOLUCIÓ FRANCESA.

En aquella època, la població no creixia fins a la revolució industrial. INCREMENT DEMOGRÀFIC, fins la revolució industrial la població creix a ritmes baixos, perquè hi ha una amplia taxa de natalitat però també de mortalitat, especialment infantil.

Malthus, comença a veure que la població creix, mentre que els recursos augmenten hi haurà un col•lapse. La població creix més que la producció de diners.

Dos tipus de fronts

• Compulsius- guerres epidèmies, infermetats.

• Preventius- fan que tinguem menys fills.

Mitjançant la tecnologia es pot salvar aquesta desigualtat. Augmentar la producció amb menys treballadors.

Cap al segle XVII comença ha haver-hi

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 1 página más »
Disponible sólo en Clubensayos.com