Cas Autoliv QB
Enviado por Bels987 • 3 de Abril de 2014 • Tesis • 1.332 Palabras (6 Páginas) • 354 Visitas
Cas Autoliv QB
1. Avalui com és l’encaix estratégic entre els socis d’aquesta joint venture. ¿ Com encaixa l’empresa conjunta amb els objectius de cadascun dels socis?
2. ¿ Quines habilitats i recursos aporta cada soci a la joint venture? ¿ Qui está aportant els recursos clau a la JV? ¿ Quin és el poder negociador entre els quatre socis?
Autoliv AB: empresa sueca, líder mundial en tecnología de cinturons de seguretat, la qual proveirá la tecnología básica de producció.
Autobelt: empresa malaisia ( recordem que és una joint venture on també hi participa Autoliv), el 70% d’aquesta JV es d’Auto Industries, el major productor de cinturons de seguretat a Malaisia i el major productor d’altres components d’automoció. Proveirà a la JV de béns de capital i els components i també l’enginyer expert per la supervisió de la producción i les vendes industrials.
SMACA: empresa filipina, dedicada a les reparacions de vehicles i a accessoris de cotxes. Aportará la distribució en el post mercat.
Qualibrands: empresa filipina, responsabilitat de control de la JV diari,producció de diferents components pel cotxe. Experiència en vendre productes a muntadors de Korea i Japó.
Realment aquí els dos socis claus són Autobelt i Qualibrands. Qualibrands és una empresa filipina, a més per normativa la inversió estrangera no está permesa a Filipines, així que ella seria la via d’entrada per Autobelt. Qualibrands té coneixements de mercat, de comportament del consumidor, normatives país,… i el més important, el control diari de la JV. Aixó el permetrà encaminar la JV a la seva manera i dirigir-la tranquilament, a més, a priori sembla una persona transparent amb bones intencions. Important que faci el curs d’enginyeria i el complementi amb els coneixements de l’enginyer.
Autobelt aporta tot el know-how que té a la JV. Inclós el Sr. Orosa va a la fàbrica que tenen a Australia i queda meravellat del funcionament i sobretot de l’eficiència. A més aporta un enginyer que supervisarà tota la producción i la qualitat de cara a la ISO.
SMACA té la distribució del mercat secundari. On podría col•locar els cinturons de la JV a cada vehicle que reparés.
Autoliv AB aporta els seus coneixements tecnológics com a empresa líder mundial en el sector.
3. ¿ Quins tipus de problemes interns creus que poden aparèixer entre els socis?
Problemes poden aparèixes varis. Primerament considero que són masses socis per crear una JV, si molt cops quan només hi ha dos ja es molt complicat, amb quatre el nivell de dificultat es multiplica.
També cal esmentar que les estratègies de cada soci són diferents i aixó també ho faria tot més difícil.
SMACA és un soci del qual es podría prescindir. Només busca rendibilitat en el negoci, per tant, el que es podría fer si intereses aquest mercat en el que opera, sería un contracte de distribució en exclusivitat que a les dues parts els fos óptim i rendible sense que SMACA entrés a la joint venture, Realment no fa cap més aportació a la JV, per tant, es podría aprofitar pero d’aqeuest amanera millor que no incloent-l’ho en la JV.
Per Autoliv AB és una oportunitat per entrar al mercat de filipines i guanyar més diners. Realment a ells no els cal empendre aquest nova JV si no es per major rendibilitat bàsicament. Ës cert que és una empresa líder del sector, però segur que tota la tecnología que pot aportar ja està conferida a Autobelt i per tant, tampoc seria un soci necessari. Personalment no inclouria a Autoliv en la joint venture, ja está en Autobelt i a més tenim aquesta diferencia cultural entre Suècia i Filipines que segur que no ajudaria.
Finalment, inclouria com a socis a Autobelt i Qualibrands principalment. Són els dos socis que més aporten, que hi ha una reciprocacitat en les intencions I les estratègies. A més, Autoliv com a tal té massa percentatge en comparació amb la seva aportació, el que més valdría es podar el seu nom però no és realment i estrictament necessari pel bn funcionament
...