Psicologia Social
Enviado por igbb • 12 de Abril de 2013 • 297 Palabras (2 Páginas) • 297 Visitas
La psicologia social neix per donar a resposta a la necessitat d'estudiar les conseqüències dels factors socials per entendre millor als individus.
Reconeixem tres perspectives diferents d'entendre l'individu i la societat i la seva relació.
La Psicologia Social Psicològica afirma que individu i societat són entitats separades i estudia com allò individual/psicològic influeix en allò social.
L'aspecte social i l'aspecte psicològic són dues realitats amb una relació d'exterioritat i independència. Malgrat aquesta perspectiva no nega la influència de la societat sobre els comportaments psicològics considera l'individu pre-existent a la societat al que pertany. Des d'aquesta perspectiva, podríem dir que naixem com éssers individuals ja definits per naturalesa biològica i després la societat va modelant les nostres actituds segons la seva influència.
La Psicologia Social Sociològica considera que individu i societat no es poden separar, l'individu es producte de les interaccions; en aquest cas allò social influeix en allò psicològic. L'individu s'entén com una construcció social; produeix i reprodueix la seva realitat social mitjançant les seves interaccions quotidianes.
Així, expliquem el racisme com a que percebem als altres categoritzant-los segons trets físics associats a conceptes construïts socialment.
La Psicologia Social Construccionista seria una derivació de les dues, mantenint la idea del interacció entre individu i realitat però posant èmfasi en que ambdues coses depenen del context històric i cultural. Manté que la percepció de la realitat i de nosaltres mateixos ve determinada per la societat. Analitza el paper del llenguatge com a quelcom que no és transparent i que no que reflecteixi la realitat, sinó que té implícits valors ideològics ja que construïm la realitat i interpretem allò que ens envolta des d’una perspectiva que mai estarà absent d’aquests valors
Per la PSC qualsevol qualsevol actitud o característica de l'individu depèn de la societat en la que es troba.
...