Resum Llei LISMI (discapacitats)
Enviado por albis91 • 19 de Noviembre de 2013 • 829 Palabras (4 Páginas) • 382 Visitas
LISMI
Està destinada a atribuir la dignitat a les persones amb discapacitat, ja siguin físiques, psíquiques o sensorials i pretén aconseguir una total integració social. S’entén per minusvàlids aquelles persones que es vegin disminuïdes per conseqüència d’una deficiència permanent, de caràcter cognitiu o no, en les seves capacitats físiques, psíquiques o sensorials.
L’òrgan de l’administració corresponent ha de fer la valoració i el diagnòstic de la discapacitat. Es crearan equips multidisciplinaris per assegurar una atenció multidiciplianria ales persones amb discapacitat i per garantir-los una perfecta integració al seu entorn sociocomunitari.
Sistema de prestacions socials i econòmiques:
Aquesta llei diu que totes les persones discapacitades tenen dret a :
Assistència sanitària i prestacions farmacèutiques
Subsidis de garantia d’ingressos mínims.
Subsidi per ajuda de tercera persona.
Subsidi de mobilitat u compensació per despeses de transport
Recuperació professional.
Rehabilitació mèdico-funcional.
La Rehabilitació:
S’entén per rehabilitació el procés dirigit a què els minusvalids adquireixin el màxim nivell de desenvolupament personal i integració a la vida social, fonamental a través de l’obtenció d’un bona feina. Els processos de rehabilitació han de contenir:
Rehabilitació medico funcional:
Dirigides a dotar de condicions precises per la recuperació de la persona que pressenti una discapacitat física, psíquica o sensorial
Tractament i orientació psicològica
Aquesta ajuda a de ser present durant totes les fases de la rehabilitació i ha d’anar encaminada a aconseguir la superació del misnuvàlid i que pugui adquirir el màxim grau de desenvolupament de la seva personalitat. Tot aquest procés s’ha de fer tenint molt en compte les capacitats i necessitats del discapacitat.
Educació general i especial
El minusvàlid te dret d’inserir-se al sistema ordinari d’educació general i fer us del programes de suport que reconeix la llei. Només han d’anar en centres d’educació especial quan la profunditat de la minusvalia ho faci imprescindible o per la decisió que vindrà determinada per cada persona, perla valoració de la situació o per un diagnòstic.
L’educació especial és un procés integral, flexible i dinàmic, que es dóna en institucions ordinàries. Aquesta educació ha de tenir els següents objectius:
- La superació de les deficiències i de les conseqüències que se’n derivin
- L’adquisició de connexament i hàbits que dotin a aquella persona de la màxima autonomia possible.
- La promoció de totes les capacitats de l’individu pel màxim desenvolupament harmònic de la seva personalitat
- La incorporació a la vida social i a un sistema fe treball que permeti als minsuvàlids servir- se i realitzar-se a si mateixos.
Els equips multidisciplinaris elaboraran les orientacions pedagògiques individualitzades necessàries.
Els minusvàlids, en la seva etapa educativa tenen dret a la gratuïtat
...