ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Analisis escena final psicosis


Enviado por   •  26 de Julio de 2015  •  Trabajo  •  2.293 Palabras (10 Páginas)  •  371 Visitas

Página 1 de 10

[pic 1][pic 2][pic 3][pic 4][pic 5][pic 6][pic 7][pic 8][pic 9][pic 10]


[pic 11][pic 12][pic 13][pic 14][pic 15][pic 16][pic 17][pic 18][pic 19][pic 20][pic 21][pic 22][pic 23][pic 24][pic 25][pic 26][pic 27]

INTRODUCCIÓ

La pràctica consisteix en analitzar una pel·lícula a través de la teoria de la semiòtica. En el nostre cas, ens centrem amb la pel·lículaPsicosis (psycho) del director Alfred Hitchcock.Pel·lícula basada en la novel·la del gairebé desconegut escriptor Robert Bloch. La història d'un psicòpata amb personalitat múltiple que conserva dissecat el cadàver de la seva mare.

Hitchcock va realitzar una de les pel·lícules més taquilleres de tots els temps.

Havent mirat en vàries ocasions la pel·lícula i havent fet una recerca d’informació i de crítiques sobre la pel·lícula, el treball ha consistit en analitzaruna de les quatre escenes (l’escena final)proposades a la mateixa pràctica i extreure’n els significats i les connotacions semiòtiques. Com a metodologia de treball s’ha tractat l’escena seleccionada a través de les parts d’anàlisi de la semiòtica segons Busquets: el què, el com, el perquè,... intentant lligar i relacionar els conceptes i els temes centrals que s’aborden, tals com les relacions familiars, el sexe i d’altres reflexions existencials.

[pic 28]

PSICOSI (psycho)

Títol: Psicosis

Títol original: Psycho

Direcció: Alfred Hitchcock

Dirección artística: Joseph Hurley, Robert Clatworthy

Efectes especials: ClarenceChampagne

Fotografia: John L. Russell

Guió: Joseph Stefano

Maquillatge: Florence Bush, Jack Barron, Robert Dawn

Muntatge: George Tomasini

Música: Bernard Herrmann

Novel·la original: Robert Bloch

So: Waldon O. Watson, William Russell

Vestuari: Helen Colvig Rita Riggs

País: Estats Units

Any: 1960

Duració: 109 min.

Gènere: Thriller, Terror

Intèrprets: Anthony Perkins(Norman Bates)Janet Leigh(Marion Crane)Vera Miles(Leila Crane)John Gavin(Sam), Martin Balsam(Detectiu Arbogast)John McIntire(Sheriff Chambers),Simon Oakland(Dr. Richmond)Vaughn TaylorFrank Albertson(el comprador milionari)LureneTuttlePatricia HitchcockJohn AndersonMort Mills

Distribuidora: Universal Pictures (Spain)

Pressupost: 806.947,00 $

SINÓPSIS

Una noia anomenada Marion Crane, amant clandestina de Sam Loomis, en un moment de bogeria  fuig en automòbil de Phoenix fugint amb 40.000 $ que no li pertanyen. A la nit es deté en un motel poc freqüentat, l'amo, Norman Bates, es confia a ella, confessant-li que viu en companyia de la seva mare, a qui adora, encara que la vida amb ella sigui difícil. Moments abans Marion la va escoltar cridant al seu fill. Abans d'anar a dormir la dona pren una dutxa, quan de sobte apareix la dona i la mata donant-li una dotzena de ganivetades, desapareixent després com havia aparegut. Norman torna a aparèixer cridant: "! Mare no!, Déu meu!". Examina la sagnant escena i sembla realment desolat. Immediatament procedeix a posar en ordre totes les coses, tanca el cadàver de Marion al maleter del cotxe, amb el seu equipatge i els seus vestits (així com els diners), i enfonsa l'automòbil en un pantà. Desapareguda Marion, aviat començarà a ser buscada per la seva germana Leila, el seu nuvi Sam i el detectiu privat Arbogast. Els tres hauran de descobrir el fosc secret que guarda el "Motel Bats"

ANÀLISIS: Escena final

Cuadro de Análisis

Núcleo narrativo 1

Nivel 1

Qué - El acontecimiento

C1

Nivel 2

Cómo- La narración del acontecimiento

C2

Nivel 3

Por Qué- Lectura de la narración (idea central)

C1+C2

Nivel 4

Qué-Cómo-Por Qué

Fondos Mentales

Comissari i oficials al seudespatx

Policiestreballant al passadís

PoliciaCustodiant

Presumpte homicida tancat en una sala

Un policia explica una demanda alsseussuperiors

El mateixpolicia indica o dona ordres a unscompanys

El mateixpolicia porta un objecte al presumpte homicida

El presumpte homicida s’abriga, perquèsembla que tinguifred

La policia està ben organitzada, jerarquitzada, amb una correlació de disciplina correcte on cadascú realitza la funció concreta que té assignada. L’objectivitat i la diligència del poder executiu és impecable, com la llei.

La solitud en una habitació sense res, buida, amb una finestra pot crear sensació de fred,  i més si estàs acusat i penses tot el que pot esdevenir i tot el què has fet.

La psicosis de la doble personalitat ha aconseguit enganyar a tothom.

Psicosis, la por de no saber mai la veritat. La sospita de la doble moral en les persones.

La facilitatd’enganyar i de deixar-se enganyar.

Les relacions mare-fill i fill-mare, una evolució del complexd’Edip. Compot marcar la conducta de les persones (delsfills) un carácter fort iautoritari.

 Les coses no són el que semblen.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (14 Kb) pdf (315 Kb) docx (741 Kb)
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com