Després de veure el vídeo, creus que existeix el TDA(H)
Enviado por Libertad_16 • 24 de Noviembre de 2014 • Informe • 368 Palabras (2 Páginas) • 145 Visitas
- Després de veure el vídeo, creus que existeix el TDA(H)?
Creiem que el TDA(H) és una psicopatologia que sí que existeix, tot i que científicament no estigui demostrat. Com s’ha pogut observar en el vídeo hi ha diferents indicis de que aquest trastorn existeixi, un dels quals és que molts nens amb TDA(H) tenen els mateixos símptomes. Cal dir però, que no tots pateixen hiperactivitat, i per tant es podria considerar que hi ha dos trastorns un vincula a la hiperactivitat i l’altre no.
El fet de que no s’hagi demostrat científicament no comporta que aquest trastorn no existeixi, és probable que més endavant busquin causes científiques per etiquetar el TDAH com un trastorn. Suposem que si encara no ho han fet és pel fet de que e percentatge de nens amb aquest trastorn és baix en proporció a la societat.
- Tant si creus que si com que no, què faries, doncs, amb aquests infants amb símptomes com la dificultat d'atenció, de concentració, la dispersió mental, etc.? Sobretot, com treballaries amb mestres i famílies aquest tema?
Primer de tot optaríem per una teràpia com la que feia servir el psiquiatre infantil Jordi Català, descartant que el dèficit d’atenció no sigui degut a altres causes que no tenen a veure amb el diagnòstic del TDA(H); treballaríem sobre aquestes teràpies mirant de millorar el dèficit d’atenció. En el cas de que aquestes teràpies no fossin suficients i, per tant, estiguéssim davant d’un cas de TDA(H) real, optaríem primerament per psicoteràpies. Si aquestes psicoteràpies no fossin suficients pel control de l’atenció del nen, llavors s’optaria pel subministrament de medicaments. Però sempre abans de subministrar-li cap mena de medicament s’intentaria utilitzar qualsevol psicoteràpia. Per tant, el subministrament de medicaments serien per nens amb un TDAH molt alt, casos extrems.
Pel que respecta als mestres i famílies faríem sessions informatives per que a casa i a l’escola puguin seguir treballant i reforçant les bones conductes del nen. Inferint en l’educació del nen, de manera que estigui en un ambient apte per a la concentració i el desenvolupament de bones conductes. Els mestres a més, s’haurien d’adaptar a les necessitats d’aquests nens i intentaran ajudar-los (de la manera que es pugui) en el seu rendiment acadèmic.
...