Gestion De Residuos Industriales
Enviado por F10rd3l • 3 de Diciembre de 2013 • 590 Palabras (3 Páginas) • 512 Visitas
Al llarg de la historia el ser humà a anat avançant tecnològicament per una via independent al ecosistema que el rodeja, aquest fet es obvi al observar el nostre entorn (centrals nuclears, emissions de CO2, explotació de fòssils, etc ). Aquest menyspreu i malbaratament de la natura a estat continuat durant dècades, fins que ens hem donat conta del valor incalculable que té per nosaltres. La primera dada constatable d’aquest fet es a l’any 1972 quan van realitzar una conferència de l’ONU a Estocol sobre el Medi Ambient i els efectes negatius que ocasionaven el model de desenvolupament occidental, es llavors quan un gran col•lectiu va començar a analitzar la ineficiència del model actual i els inconvenients que ocasionaria en les llunyanes generacions. En l’any 1987 es va emetre el famós “Informe Brundtland” que vinculava definitivament el desenvolupament i medi ambient com interdependents i imprescindibles ambdós. Això demostrava la importància de tractar aquest tema com abans millor per rectificar els nostres errors, però per poder-lo realitzar eficientment s’avia de analitzar els pilar fonamentals del nostre sistema.
El desenvolupament és sostenible quan satisfà les necessitats actuals sense hipotecar la capacitat de les generacions futures de satisfer les seves pròpies.
Quines són les necessitats, que qualsevol individu desitja per ser feliç? El dret a sobreviure, menjar, realitzar-se, reproduir-se, dormir... No son només aquestes en la societat actual...
Som víctimes de les tecnologies que contradictòriament les tinguem o no, sempre estem insatisfets amb elles. Aquest fet, deixa en evidencia que hem de canviar les nostres prioritats i repartir de una manera més equitativa les demandes de tots el habitants del planeta, anomenada “Solidaritat Intrageneracional”.
Quan quotidianament parlem de un creixement sostenible o estem boixos o som economistes, es un concepte erroni, el terme correcte es desenvolupament sostenible dins de les limitacions de les matèries primes. La qüestió és com podem mesurar-ho? Amb l’equació IPCT (Impacte de la Població de Consums i Tecnologies) que és:
- Impacte = P x C x T
El objectiu no es fer càlculs precisos sinó fer-nos una lleugera idea del pes de cada variable sobre l’impacte ambiental. En base això, podríem dir que els tres pilar fonamentals son: El ambiental, el social i el econòmic que comporten cinc principis i cinc inconvenients.
- Principi de gestió generalitzada de la demanda.
- Principi de biomímesi.
- Principi de precaució
- Principi d’ecoeficiència
- Principi d’igualtat social
Per obtindré un canvi es imprescindible una voluntat col•lectiva que es conscienciï de realitzar un canvi de valors amb una forta ètica que ha de ser instaurarà des de la infantesa en les properes generacions. Des dels
...