ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

L'educació tradicional


Enviado por   •  1 de Octubre de 2022  •  Trabajo  •  2.352 Palabras (10 Páginas)  •  57 Visitas

Página 1 de 10

Sumari:                 [pic 1]

Sumari:                                                                                                                   Pàgina

1.- Introducció................................................................................................             3

2.- Concepció de l’educació..........................................................................              3

3.- Model didàctic .........................................................................................              3

4.- Com aprenen els educands?...................................................................              4            

5.- Competències de l’educador...................................................................              4

6.- Els sabers del educador social................................................................              6

7.- Objectius educatius de l’educador social.................................................              7

8.- L’acompanyament i la relació educativa..................................................              7

9.- Bibliografia ..............................................................................................              8

Introducció

La idea de l'educació tradicional, amb professors estrictes i implacables, ja no és dur a terme, avui els millors  educadors i professors són aquells sensibles i compromesos amb els seus estudiants, la capacitat dels professors de veure més enllà dels resultats acadèmics i les cares dels alumnes és molt important per aconseguir una formació de qualitat

L’empatia dels docents és la clau de l’èxit dels estudiants. Aquesta genera no només un bon ambient de classe, sinó que motiva els alumnes i els permet desenvolupar les seves capacitats de manera òptima.

Concepció de l’educador:

Per l’educador el més important dins del procés d’ensenyament-aprenentatge, és ser feliç i viure la vida amb alegria, ensenyant  a pensar en els altres i no només en un mateix.

Tot aquest procés d’ensenyament-aprenentatge, es mitjançant expressant els sentiments a la resta, al mateix temps que els hi  crea alegria, gratitud i empatia, per tal de generar climes de confiança i solidaritat.

Model didàctic:

El model educatiu que s'utilitza per a donar resposta a les necessitats educatives que presenten els infants, és el model contextual, ja que:

  • Tots els esdeveniments que succeeixen a l’aula, adquireixen un significat d’acord amb variables situacionals, d’ordre social, institucional i cultural.- Currículum ocult-.
  • Les relacions entre professor i alumnes es donen en un espai psicosocial que indueix comportaments i actituds.
  • S'entén l'aprenentatge com un:  
  • Procés d’investigació-acció o reflexió de la pràctica, en la que participen directament els educands que, en un procés de diàleg i reflexiu, decideixen el que volen aprendre atenent els seus interessos i necessitats educatives (Elliot)
  • Els ritmes d’aprenentatge, vincles afectius i de compromís són diferents i no estan marcats els nivells de progrés ni els d’èxit, cosa que genera incertesa a l’educador (Doyle)
  • Combinació de variables: situacionals, relacionals i experiencials dels educands (Tikunoff)
  • Situació única i irrepetible entre el educador, l’educand i l’ambient (combinació del model contextual i mediacional)

Tot això o podem veure reflectit amb l'exemple que ens ensenya el vídeo, en el qual es veu que els infants, treballen segons els seus interessos o preocupacions, marcant ells mateixos el ritme de les classes, segons els valors que necessitin treballar, i s'inclou l'expressió de sentiments i pensaments com a eina d'aprenentatge individual i mutu.
També es treballa de cara al voltant d'aquests alumnes, la metodologia utilitzada és la creació de vincles entre l'educador i l'alumnat, per tal de complir els objectius que es proposen en l'educació i la resolució de conflictes.

Com aprenen els educands?        

El procés d'aprenentatge s'origina a través de dinàmiques per fomentar l'alegria, la gratitud i l'empatia entre els nens i nenes.
Amb aquesta sèrie d'activitats el que es busca és trencar tabús i expressar els sentiments a la resta, fomentant així la confiança i la solidaritat entre iguals.
Es dona importància als sentiments dels nens i és creant lligams d'afecte per tal que estiguin tots molt més feliços i contents, fomentant així la creació de lligams d'afecte, la qual cosa fa que augmenti la felicitat entre tots, i es generin climes de confiança i de solidaritat..
Tot això es fa mitjançant la utilització d'una comunicació basada en el respecte mutu i suport entre igual, això o podem veure amb l'exemple d'un grup de nens que estaven exposant un projecte, llavors el professor els va castigar sense provar-ho, però els companys el defensen dient que ha treballat molt intensament i no es mereix, que per haver parlat, no pugui provar-ho. Un nen diu que és un càstig massa fort pel que ha fet, que no s'ho mereix. Aplica els valors que ell els hi ha ensenyat.
El més important és ser feliç i viure la vida amb alegria, els ensenya a penses en l'altre i no només en un mateix. És claus sobre com prendre's la vida.

Competències de l’educador

Abans d'entrar a parlar de les competències que observem que té l'educador en el vídeo exposat, vull fer una petita menció l'acció educativa amb relació al context d'aquests alumnes, el qual és un element bàsic per a la presa de decisions en la intervenció socioeducativa, aquest educador i tot el que es presenta amb aquest vídeo s'ha fet mitjançant una prèvia anàlisi, en el qual l'educador ha tingut en compte la importància de la interacció de tots els alumnes, dels que ha buscat i sap informació del grup, a través del que parlen, i a més a més té en consideració les característiques socials, econòmiques i culturals de l'entorn dels alumnes, i a més a més, tota la dinàmica que ha dut a terme, ho ha fet de manera oberta receptiva i sense cap prejudici, sàpiguen que tot el que diu i el que ensenya produirà canvis positius amb ells, com veure la vida des d'una perspectiva resilient, i intentant promoure ser feliços i recolzar-se els uns als altres.
Amb relació a les competències i a l'educador social, hem de saber que són les accions derivades del seu acompanyament professional i requereix un reconeixement com a professió de caràcter pedagògic, generadora de contextos educatius i accions mediadores i formatives, que son àmbit de competència professional de l'educador social i que possibilita entre moltes coses:

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (14 Kb) pdf (3 Mb) docx (3 Mb)
Leer 9 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com