Mossegar-se La Cua
Enviado por dimasvm • 27 de Mayo de 2014 • 301 Palabras (2 Páginas) • 403 Visitas
La recensió
És freqüent que el professo/ar demane als/les alumnes que comenten una lectura recent. La majoria de vegades no sabem fer una altra cosa que contar l’argument de la novel·la (en el cas que ho fos) i acabar dient si ens ha agradat molt o poc. Una recensió és un exercici per comentar una lectura de forma crítica i reflexiva.
• És una anàlisi objectiva i fonamentada d’un llibre per a poder emetre’n un judici crític.
• És un text expositivoargumentatiu, on s’exposen les característiques del llibre de forma valorativa amb aquesta estructura: introducció, desenvolupament i conclusió.
• Té la finalitat d’ informar de les característiques del llibre als possibles lectors.
• L’extensió és d’una pàgina, com a màxim, però tu pots fer-la una mica més llarga.
A l’hora de fer una recensió convé que seguisques els passos següents:
1. Busca informació de l’autor/a, del moviment o de l’època del llibre.
2. Llig el llibre atentament.
3. Pren nota del que et cride l'atenció
4. Redacta:
4.1. En primer lloc, dóna un Títol a la teua recensió (i un subtítol si cal). Aquest títol resumeix la idea o característica que vols destacar del llibre i cohesiona la recensió.
4.2. En segon lloc, escriu la Referència bibliogràfica completa.
4.3. Tot seguit, redacta el cos de la recensió. Estructura la recensió en tres parts: introducció, desenvolupament i conclusió.
4.3.1. La introducció ha de despertar l’interés del lector, ha de destacar l’originalitat del llibre llegit, situar-lo en el context o en les circumstàncies que l’envolten, etc.
4.3.2. El desenvolupament. Has de comentar els aspectes següents:
Elements de la història: temps (en quin moment i quan de temps), espai (macroespais i microespais principals), personatges (principals: anàlisi psicològica), trama narrativa (fets principals)
Elements del discurs (forma en què es contada la trama):
- veu narrativa (narrador 1a persona protagonista; narrador 3a persona omniscient (ho sap tot); narrador 3a persona editor (li han contat la història o
...