Pac 1 Teoria D Elducació
Enviado por Gyna12 • 11 de Diciembre de 2013 • 778 Palabras (4 Páginas) • 281 Visitas
Caracteritzeu el concepte d’”educació” per a Durkheim utilitzant les idees principals del text i expliqueu quina funció li atribueix i per què.
Amb el pas dels anys, al llarg de la nostra historia han anat apareixent diferents tipus de corrents pedagògiques que s’han preocupat per l’educació dels ciutadans com a medi d’interacció social. Aquesta educació s’ha anat modificant segons el tipus de societat existent, tenint en compte els interessos tan polítics, culturals i socials de cada època. Els individus són éssers socials i com a tal, cal educar-los perquè puguin conviure i relacionar-se dins la societat.
Durkheim basant-se en les perspectives funcionalitats, entenia l’educació com un procés social o de transmissió cultural on centrava d’interès en l’equilibri social, les seves normes i institucions. Entenia que l’educació tenia un caràcter social, ja que havia de construir a l’individu que havia de conviure en societat, per tant, havia de construir un ésser que s’assemblés a l’ideal d’home producte dels processo socials. Apostava per una educació pacient i continuada disposant de tots els mitjans necessaris per assolir el projecte.
Durkheim proclamava una educació normativa, del que es tractava no era pas de domesticar a l’Infant ni d’imposar-li valors d’acord amb les existències socials, ja que l’ identitat es construeix en el moment què ens endinsem i ens submergim en el món. Oferia un paper molt important a la figura de l’educador, li atorgava un rol dinàmic, actiu i principal ja que els considerava com a intèrprets a l’hora de transmetre els valors de la societat. L’educador havia de tenir una autoritat moral sobre els educands, ja que a través d’ells , els educands havien de conèixer els hàbits, normes i valors de l’entorn en el que vivien i que consideraven universals per als ciutadans.
Durkheim, entenia que les generacions adultes havien d’interactuar amb les noves, ja que aquetes no havien assolit encara la maduresa requerida socialment. L’objectiu era desenvolupar en l’Infant uns certs aspectes físics,
intel•lectuals i morals, que el grup social considera que han d’estar presents en tots els qui la componen.
També crec que l’Estat no s’ha d’implicar més que per ajudar a les famílies a assegurar aquesta educació. I en casos concrets a fer-se’n càrrec. D’aquesta manera exercir un control sobre l’individu i garantir la seva socialització. Però mai sota cap concepte ha de marcar una orientació determinada als infants.
Argumenteu, de manera raonada, a favor i/o en contra del posicionament de l’autor.
Per a Durkheim, la finalitat de l’educació era la de crear un ésser nou, social, capaç de conviure en la societat que li pertoca. Havia de compartir amb la resta els valors i hàbits que la societat demanava perquè pogués formar part d’aquesta. Amb
...