Suposits simplificadors del model
Enviado por JessSgFns • 6 de Noviembre de 2013 • Trabajo • 572 Palabras (3 Páginas) • 190 Visitas
TEMA 4.
INTRODUCCIÓ.
Anem a descriure un model economic amb les següents caracteristiques:
És un model de curt termini, es a dir, estem buscant un raonament de que ocorrera a curt termini amb el nivell de producció. Per tant ens situem al entorn d’aquest tipus de model.
((gràfica))
És un model de demanda perquè partim del supòsit de que és la pròpia demanda agregada la que determina el nivell de producció efectiva de la economia. En el modl matemàtic que anem a elaborar, la demanda agregada seà la variable explicativa del model, mentre que la producció serà la variable explicada.
((gràfica))
És un model keunesià perquè partim de les hipòtesis del propi Keynes: el model que anem a desenvolupar, parteix del supòsit que existeix desocupació en la economia la qual cosa farà que les empreses puguen contractar més treballadors sense augmentar el preu dels salaris nominanals i per tant el nivell de preus de la economia es puga considerar estatic.
Y* P=R=G
↑
YA P=R
↑ ≠ G
YB P=R
Suposits simplificadors del model.
1º Suposem que els preus no varien, són estatics.
2º Oferta agregada és molt elàstica, es a dir, les empreses estaran disposades a produir i vendre qualsevol quantitat de prodicció que determine la demanda agregada.
3º Els ajustos en els mercats, es a dir on es troben oferta i demanda es produiran sempre augmentant o disminuint la producció.
LA TEORIA DE LA CORBA DE DEMANDA AGREGADA ((DA))
La demanda agregada és la quantitat total de bens que es demanden en la economia, distinguirem els següents components
DA=C+I+G+XN
La producció es trobara en el seu nivell d’equilibri, quant la quantitat produïda per les empreses, siga la mateixa que la quantitat demandada per els diferents agents econòmics, analíticament ho representarem de la següent manera Yo = DAo
De manera que en situacions de desequilibri es podran donar dos casos
Si la producció es major que la DA, les empreses acumularan existències ((Y>DA))
Si la producció es menor que la DA no es podrà proveir a la demanda ((Y<DA))
Per a poder mesurar el grau de desequilibri de la producció respecte a l’equilibri anem a definir la variació d’existències no desitjades ((Ven)) Ven = Y – DA
En situacions de desequilibri, aquesta variable podrà ser:
Positiva quant la producció major que la demanda agregada en aquest cas les empreses reduiran la producci´p i serviran les existències fins que producció i demanda agregada tornen a estar en equilibri.
La VEn serà negativa quant la demanda agregada siga major que la producció. Les empreses augmentaran les sues ordres de producció perquè no tenen suficients existències en el magatzem per a satisfer a la demanda.
...