ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

ECONOMIA SETORIAL


Enviado por   •  31 de Mayo de 2020  •  Resumen  •  891 Palabras (4 Páginas)  •  146 Visitas

Página 1 de 4

ECONOMIA SECTORIAL

EXERCICI 2

El 6 de febrer de 2019, la Comissió Europea (CE) va prohibir la fusió entre les branques ferroviàries de les companyies Siemens i Alstom. Amb la fusió d’aquestes dues companyies, les quals l’argument donat per la seva unificació era donar necessariament un campió europeu capaç d’enfrontar al poderos CRRC de china, hauria quedat perjudicada la competencia dels mercats dels sistemes de senyalització ferroviaria i trens d’alta velocitat.

Totes dues parts no van oferir recursos suficients per abordar aquestes preocupacions de la competencia.

La fusió d’aquestes hauria donat com a resultat una pujada dels preus mes alts per als sistemes de senyalització, així com una disminució de la innovació,  els quals son els encarregats de mantenir segurs als passatgers i també afectaría a les próximes generacions de trens d’alta velocitat. A més de reduir significativament la competencia d’aquestes dues áreas, privant als clients, també s’haurien reduït el numero de trens i els administradors de insfrastructures ferroviaries d’una selecció de proveedors i productes. Donat que la transacció proposada al reduir el numero de proveedors, eliminaria un dels dos fabricants mes grans d’aquest tipus de trens com són els d’alta velocitat en el EEE.

Donat que les parts no estaven disposades a oferir les solucions adecuades per satisfer les preocupacions sobre les repercusions d’aquesta fusió, la Comisió va bloquejar la fusió per protegir la competencia en l’industria ferroviaria europea. Aquesta estaba preocupada principalment per l’obstacle que suposaba per la competencia de dues áreas principals com era el sistema de señalització, que aquests son essencials per mantenir segurs els viatges en tren i metro, i prevenir les colisions i com ja hem dit abans per els trens d’alta velocitat que son aquells que operen a velocitats de 300 km per hora.  Tot i sabent que les noves inversions en trens són clau per la transcició cap a una movilitat respectuosa amb el clima i ambientalment sostenible. Però això hagués provocat una reducció molt significativa a la competencia perjudicant finalment als clients europeus.

Les solucions proposades per les part de les empreses per dur a terme la fusió van ser:

  • Cara els sistemes de senyalització de la línea principal, una barreja complexa d’actius de Siemens i Alstom, amb alguns actius transfeits a la seva totalitat o part, i d’altres amb llicència o còpia. Les empreses i els llocs de producción tindrien que dividir-se , amb personal transferit en alguns casos i d’altres no.
  • Per part del material d’alta velocitat, les parts van oferir desinvertir un tren que actualmente no es capaç de recorrer a velocitats molt altes (pendolino de Alstom)o alternativament, una licencia per a la tecnología de molt alta velocitat Velaro de Siemens.

Però si Europa en un futur vol ser una potència industrial, necessita una vertadera política industrial europea. Una industria forta es trova en creixement sostenible. I això será el que donara a Europa la seva soberanía económica i independent.

Es necessita un pensament estratègic, i es per això que França i Alemania demanen una estrategia industrial europea mes ambiciosa amb uns objectius clars:

  1. Invertir massivament en la innovació. (només tindrem éxit si som nosaltres els que creem, desenvolupem i produïm noves tecnologies). Per convertir-se el lídels mundials en Inteligencia Artificial: França i Alemania intensificarán la seva cooperación en inteligencia artificial (IA) i donarán forma a les ambicions UE expresades en el seu pla coordinat sobre AI. D’aquesta manera es centraran en 4 punts:
  1. Intercanvi de dades
  2. Zones experimentals transfronterices.
  3. Millors practiques per arribar a la transferencia de resultats d’investigació a empreses.
  4. Normes técniques i étiques.

Per garantir que els nostres mercats financers recolzen la innovació a la industria, es necessari complementar la unió dels mercats de capitals i donar a la nostra industria la possibilitat de finanzar-se a sí mateixos amb més facilitat, especialmente quan aquests creixen a gran escala.

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (6 Kb) pdf (42 Kb) docx (10 Kb)
Leer 3 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com