ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Los Quatro Pilares Del Futuro De La Educación


Enviado por   •  13 de Octubre de 2014  •  522 Palabras (3 Páginas)  •  187 Visitas

Página 1 de 3

ELS QUATRE PILARS DE L’EDUCACIÓ DEL FUTUR

OPINIÓ I CRÍTICA PERSONAL

L’ aproximació a la realitat en que, Juan Carlos Tesco ens acosta en a l’iníci de la ponència, ajuda molt a prendre consciència real del canvi brutal que estem vivint. On per una banda, els canvis socioeconòmics; la globalització, els sectors de productivitat vers els de serveis, l’augment clar de desigualtat que això està ocasionant a pas de gegant, ...i els canvis en el paper del coneixement; canvis, polítics i socials i culturals, la denominada societat de la informació, amb objectius de formar a un ser més humà...

El concepte pluralista de societats del coneixement però, va més enllà de la societat de la informació ja que apunta a transformacions socials, culturals i econòmiques en suport al desenvolupament sostenible. Els pilars de les societats del coneixement són l'accés a la informació per a tots, la llibertat d'expressió i la diversitat lingüística.

Tot això, a portat a voler i proposar solucions i canvis en el món educatiu, que és la base del nostre futur.

Aprendre a viure junts, el títol que se l’hi ha donat a una de les solucions o pilars bàsics per aquest canvi en el nostre sistema; té uns objectius molt clars, com ara reforçar el vincle entre la educació i la cohesió, l’escola ha de respondre a la demanda social, o tenir el compromís de vetllar per l’altre. Llegint aquesta part de la ponència, en primer moment m’ha semblat utòpica, ja que com que la realitat en la que vivim és tan diferent, que em sembla molt difícil fer un canvi de consciència de la major part de la societat.

Per altre banda però, m’ha fet en certa manera adonar-me’n que si jo penso negativament, i soc futura pedagoga, no em vull imaginar la majoria de persones que no es dediquen ni ho faran mai, al món de la educació. Jo no era conscient de que existissin aquests quatre pilars de l’educació, aquesta proposta educativa, de voler un canvi radical de la nostre forma (tan rígida), d’educar.

M’ha xocat fins al punt de adonar-me’n que estem tan “resignats”a el que tenim, que no ens plantegem un canvi d’aquesta grandesa. Però realment, el que ens està dient el senyor Tesco, quan per exemple ens parla d’un altre pilar per a l’educació del futur, el fet de aprendre a aprendre, és fer un canvi de mentalitat i no centrar-nos només en els conceptes reglats. Actualment, l'alumne no aprèn les operacions cognitives destinades a produir més coneixements sinó les operacions que li permeten triomfar en el procés escolar.

Això necessita un canvi perquè les futures generacions no es sentin tant indecises, incertes alhora de buscar allò que els agrada. Fet provocat per la quantitat d’especialitzacions, i que per cada una obtens més mèrits. No pel fet de fer el que realment desitges fer, en

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (3 Kb)
Leer 2 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com