ClubEnsayos.com - Ensayos de Calidad, Tareas y Monografias
Buscar

Per què creieu que les paraules de l’experiment són de 4 o 5 lletres cadascuna? Perquè tenen una llargada semblant, per això fa que no destaquin les paraules.


Enviado por   •  17 de Marzo de 2017  •  Trabajo  •  2.594 Palabras (11 Páginas)  •  334 Visitas

Página 1 de 11

DOSSIER PSICOLOGIA general 2016-17

7. APRENDRE I RECORDAR

MEMÒRIA

HIPÒTESI DELS NIVELLS DE PROCESSAMENT

EXERCICI

7.7.

1. Per què creieu que les paraules de l’experiment són de 4 o 5 lletres cadascuna?    Perquè tenen una llargada semblant, per això fa que no destaquin les paraules.

2. Què hi ha més: respostes afirmatives o negatives? Per què? Hi ha les mateixes, però fan despistar, perquè al final hi ha moltes respostes negatives consecutives.

3. De quina manera s’ha eliminat la distorsió per l’efecte de la pràctica en la distribució de les preguntes? Van de tres en tres i també hi ha sis combinacions diferents.

METODOLOGIA PSICOLÒGICA 2016-17

2. ENQUESTES

EXERCICIS

18.Digueu en cada cas quin ha estat el procediment de mostreig utilitzat:

  1. A la porta de l’IES Frederic Martí es pregunta als alumnes que van entrant què opinen sobre la selectivitat. Mostreig accidental.
  2. Volem una mostra de 100 persones, més grans de 18 anys, per a una enquesta sobre les necessitats d’educació dels adults al barri de La Sauleda. Es defineixen quatre categories de “nivell d’estudis” i de cada una d’elles se selecciona a l’atzar el mateix nombre de veïns (25). Mostreig aleatori esterificat simple.
  3. S’envia un qüestionari a 1.000 psicòlegs pertanyents al Col·legi Oficial de Psicòlegs (COP). Aquests 1.000 enquestats se seleccionen aleatòriament de la llista de membres del COP. Mostreig aleatori simple.
  4. En un programa de TV el presentador demana als espectadors què en pensen sobre la possibilitat de reduir la jornada laboral a quatre dies setmanals. Han d’enviar un twit indicant “jornada4”o “jornada5”. Al final del programa, el presentador afirma que el 90% dels participants prefereix una reducció de la jornada laboral. A més d’indicar el procediment utilitzat, digues si el presentador s’ha expressat correctament  en la seva conclusió. Mostreig accidental. Sí que s’ha expressat correctament en la seva conclusió, perquè són els que s’han presentat.
  5. Volem estudiar els hàbits de sociabilitat de les persones grans que viuen a residències. Obtenim una mostra aleatòria de residències de la nostra comunitat autònoma i a cada una seleccionem a l’atzar a 30 persones. Mostreig per conglomerats (resistència en els conglomerats).
  6. Volem explorar les actituds solidàries dels estudiants de tercer i quart d’ESO. Sabem que entre els joves catalans d’aquesta edat, el 15% està compromès amb alguna ONG. Decidim seleccionar a l’atzar 45 estudiants compromesos i 255 no compromesos per obtenir una mostra de 300 estudiants. Mostreig aleatori esterificat proporcional.

19.Quan hem decidit el mostreig, cal veure de quina manera obtindrem les respostes. Es pot fer per entrevistes personals, per correu, per email o per telèfon. Intenta deduir tu mateix els avantatges i inconvenients de cada sistema.

Avantatges

Inconvenients

Entrevistes

personals

  • Pots veure com actua davant teu la persona.
  • És difícil que menteixi.
  • Desplaçar-se fins el lloc on s’haurà d’entrevistar.

Email

  • Rapidesa.
  • Econòmicament correcte.
  • No et podria contestar.
  • No té validesa.

Correu

NO TÉ CAP AVANTATGE

  • És molt lent.
  • Els segells són cars.
  • Té poca fiabilitat.  

Telèfon

  • Econòmicament és barat.
  • Et poden penjar no agafar-te’l.
  • Et poden mentir.

QÜESTIONARIS:

EXERCICI 20

Us sembla correcta la redacció de les següents preguntes? Si no us ho sembla, expliqueu per què i proposeu una altra redacció si s’escau.

  1. Està d’acord amb la legalització tant de les drogues toves com de les dures? (sí) (no)

 No està correcte, perquè podria haver gent que està d’acord amb la legalització i no per les drogues: Està d’acord amb la legalització de les drogues toves? –si-     -no-   I de les dures? –si- -no-  

  1. Creu que s’haurien de condemnar situacions tan degradants com la prostitució? (sí) (no) 

No està correcte, perquè ja dona per suposat que és horrorós la prostitució: Creu que la prostitució s’hauria de legalitzar? –si- -no-  

  1. A) Quants cotxes hi ha a casa seva? (1) (2) (3) (més de 3)

B) Hi ha cotxe a casa seva? (sí) (no)

No està correcta, perquè la seva estructurada és incorrecta: primera la B i desprès la A, o també en la primera pregunta afegir-li la opció de (0).

  1. La majoria dels espanyols està a favor de l’expulsió dels immigrants il·legals. Hi està també a favor vostè? (sí) (no)

No està correcte, perquè està dirigint la resposta: Està a favor de l’expulsió dels immigrants il·legals? –si- -no-  

  1. En termes generals, diria vostè que la major part de les parelles espanyoles tenen actualment... ESTÀ CORRECTE.
  1. Més fills dels que volen
  2. Els fills que volen
  3. Menys dels fills que volen
  4. NS
  1. Per passar les seves vacances, aniria al camp i a fer alpinisme? (sí) (no)

No està correcte, perquè podria haver gent que voldria passar les vacances al camp i no a fer alpinisme i viceversa: Per passar les seves vacances aniria al camp? –si- -no-  I a fer alpinisme? –si- -no-  

  1. Fumaria si un amic el desafiés a fumar una cigarreta i els seus pares no volen que fumi? (si) (no)

No està correcte, perquè és millor que primer t’expliquin la situació i després la pregunta: Si un amic el desafiés a fumar una cigarreta i els teus pares no volen que fumi, fumaria? –si- -no-  

...

Descargar como (para miembros actualizados) txt (16 Kb) pdf (256 Kb) docx (23 Kb)
Leer 10 páginas más »
Disponible sólo en Clubensayos.com