Сaracterística diferent de Pina
Enviado por aliciarevalo • 25 de Enero de 2014 • Informe • 505 Palabras (3 Páginas) • 223 Visitas
PINA
Pina és la pel•lícula dirigida pel director, guionista i actor Wim Wenders, sobre la companyia de dansa `Tanztheater Wuppertal’ fundada per la coreògrafa alemanya Pina Bausch. La pel•lícula era el projecte entre Pina i Wim Wenders, que a causa de la sobtada mort de la coreògrafa es va deixar de banda. Wenders reprèn el projecte gràcies a les peticions d’admiradors de tot el món de la revolucionaria coreògrafa.
El llargmetratge el componen diverses intervencions de membres actuals de la ‘Tanztheater Wuppertal’ que expressen els sentiments i emocions que els hi aportava Pina durant els assajos. Mostren el caràcter de la seva coreògrafa i sobre tot la intensitat amb la qual Pina transmetia els seus coneixements.
Wenders va fer servir la llista de coreografies que van seleccionar conjuntament ell i la coreògrafa. Café Müller, Le Sacre du printemps, Vollmond i Kontakthof són algunes de les coreografies que els ballarins interpreten en record de la seva mentora.
La pel•lícula comença amb Le Sacre du printemps, una coreografia amb un gran nombre de ballarins i ballarines. Està tot molt enfangat i les dones duen uns vestits romputs i bruts. Ballen donant cops al terra, com una marxa militar, i al mateix temps. A més semblen en desacord amb alguna cosa, tenen por als homes. Només una ballarina va de vermell, pareix que ella te el mal o alguna cosa semblant. La coreografia és repetitiva, com si es tractés d’un ritual.
Les intervencions que surten entre les mostres de coreografies, són gravacions d’alguns components de la companyia que d’una o una altra forma volen agrair tot el món que Pina els hi ha obert.
Per exemple, una ballarina mostra una coreografia en mig d’un camp que consisteix en pujar damunt de cadires disposades en files i tirar-les fent equilibri, vol recordar i agrair la llibertat i la lleugeresa que li va donar la coreògrafa.
Una altra coreografia que surt a la pel•lícula és Vollmand, crec que no només es interessant la coreografia en si, que mitjançant moviments totalment abstractes i les emocions que aporten els ballarins te porten a un altre món, sino també la seva escenificació. Pina dona molta importància a l’escenificació i també als elements (aigua, terra). En aquesta coreografia en concret l’element principal és l’aigua, i els ballarins ballen amb aquest element.
Les coreografies estan rodades a diferents escenaris urbans i naturals de Wuppertal ciutat alemanya on Pina va residir durant més de 35 anys i on va instal•lar la ‘Tanztheater Wuppertal’.
Cada coreografia ens mostra una característica diferent de Pina, i també com era capaç de traure de cada ballarí l’essència particular que el fa distint dels altres, Però el denominador comú de tots aquests ballarins i ballarines és el sentiment i la passió amb la que ballen.
En definitiva
...